Service
Winkelwagen
Menu

Puur L-Lysine

Kies je product (3 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 12,95
(€ 0,26 / g)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Puur L-Lysine

  Puur L-Lysine is een aanvullend diervoeder ter ondersteuning van de weerstand. L-Lysine is een aminozuur en is van belang voor de productie van elementaire lichaamseiwitten. Daarnaast bevordert het de groei en ondersteuning van het weefsel vanwege de collageenvormende eigenschappen en het vermogen calcium te absorberen. Het toegevoegde vitamine B6 ondersteunt een gezond afweersysteem. Daarnaast bevordert vitamine B6 de opname van L-Lysine door het lichaam.

  Te gebruiken bij:

  • Honden, katten en paarden
  • Verminderde weerstand
  • Tijdens periodes van aansterken, bijvoorbeeld na operatie
  • Verandering door nieuwe omgeving

  Puur L-Lysine voor hond en kat

  Puur L-Lysine is een supplement wat ingezet kan worden om de weerstand van je hond of kat te verhogen. Zeker in het geval van virale infecties (herpesvirus) aan de voorste luchtwegen is dit een goede keuze. Denk bijvoorbeeld aan kennelhoest bij honden en niesziekte bij katten. 

  Maar naast het verhogen van de weerstand is bewezen dat lysine kan ondersteunen bij stress, spierzwakte, verbetering van ijzer- en calciumopname in de darm en een gezond bewegingsapparaat. 

  Kies voor honden en katten de pot van 50 gram met een maatschep van 1 gram. Wil je het product langer gebruiken kun je de grotere verpakking van 500 gram kiezen. De samenstelling is gelijk. Bewaar dan wel het maatschepje om makkelijk te doseren voor hond en kat. 

  Puur L-Lysine voor paard

  Net als bij honden en katten kan L-Lysine bij paarden goed worden ingezet bij voorste luchtweginfecties op basis van een herpesvirus, zoals bij rhinopneumonie. Daarnaast kan het ook bij paarden worden ingezet voor weefselherstel en versteviging van bindweefsel, bot en spieren door collageenaanmaak en verbeterde opname van ijzer en calcium. 

  Kies voor paarden de pot van 500 gram met een maatschep van 5 gram. 

  Hoeveel mag je geven?

  Dosering  
  Dier 1 - 2 maal daags 
  Kat (langdurig ongemak) ½ maatschep (maatschep van 1 gram)
  Kat (acute situatie) 1 maatschep (maatschep van 1 gram)
  Hond < 10 kg ¼ maatschep (maatschep van 1 gram)
  Hond 10-25 kg ½ maatscheppen (maatschep van 1 gram)
  Hond > 25 kg 1 maatschep (maatschep van 1 gram)
  Pony 3/4e maatschep (maatschep van 5 gram)
  Paard 1 maatschep (maatschep van 5 gram)

  Let op! De maatschepjes die meegeleverd worden in de verpakkingen verschillen van grootte. De verpakking van 50 gram bevat een maatschepje van 1 gram. De verpakking van 500 gram bevat een maatschepje van 5 gram. 

  Hoe geef je Puur L-Lysine?

  Het supplement kan over het voer gegeven worden. Je kan het poeder bevochtigen zodat het niet uit de voerbak geblazen kan worden. Gebruik tijdens lactatie of dracht enkel in overleg met de behandelend dierenarts.
  Indien het niet lukt om meerdere malen per dag een dosering te geven, kan je ervoor kiezen om de dagelijkse hoeveelheid in één keer te geven of om de dag. Houd rekening met het feit dat eventuele resultaten langer op zich laten wachten voordat deze zichtbaar zijn.

  Behandelingsduur

  In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Je kunt bij verbetering nog enige dagen doorgaan met de toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Na verbetering kun je overgaan op een onderhoudsdosering. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zo kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is. Dit product kan blijvend worden gegeven.

  Samenstelling

  L-Lysine, magnesium citraat en vitamine B6.

  De samenstelling van hond/kat en paard is gelijk, alleen de inhoud van de verpakking is groter omdat de dagelijkse dosering voor een paard aanzienlijk hoger is. Je kunt er bij regelmatig gebruik dus ook voor kiezen om de grotere verpakking (500 gr.) te gebruiken voor jouw hond of kat. Bewaar dan wel altijd het maatschepje van 1 gram om makkelijk te doseren. 

  Bewaren

  Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op links onderaan het etiket en onder de pot.

  VET logo

Andere klanten kochten ook

Puur L-Lysine ervaringen
 • Top
  Door Gerard, woensdag 5 juni 2024

  Het helpt helemaal top

 • hulp bij niesziekte
  Door Hilly, maandag 3 juni 2024

  Mijn kater Bram heeft al jaren elk voorjaar last van de niesziekte het is dan ook nu chronisch geworden na twee kuren plus prednison was het nog niet over, nu krijgt bram L-Lysine in het begin 1 schepje later een halve het gaat steeds beter met hem en daarom slaan we nu ook wel eens een dagje over Hij krijgt natuurlijk altijd een snoepje wanneer ik hem weer wat in zijn bekje moet geven, als beloning,

 • Prima ondersteuning
  Door Terenia, dinsdag 7 mei 2024

  Voor de katten en honden een goede ondersteuning. Makkelijk door het eten te doen

 • L-Lysine
  Door Annemie, zaterdag 13 april 2024

  Dit heb ik voor mijn 9-jarige kat besteld omdat ze begon te niezen en er viese prut uit een oogje kwam. Ik haar weerstand wil verhogen. Momenteel is het niezen zo goed als weg en haar oogje is ook verbeterd. Het doet dus zijn werk.

 • PUUR L-LYSINE
  Door Fam Detiger, dinsdag 9 april 2024

  Werkt goed onze kat (14 jaar) heeft een stuk minder last van de niesziekte