Service
Winkelwagen
Menu

Puur Tranquil

Kies je product (2 varianten)
Nu besteld, zaterdag in huis
€ 19,95
(€ 0,27 / g)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Puur Tranquil

  Reizen, verhuizen en vuurwerk zijn meestal factoren die een dier angst of spanning kunnen geven. Puur Tranquil (voorheen Puur Rust) is een natuurlijk supplement van mineralen en kruiden. Van deze bestanddelen is bekend dat ze ondersteuning bieden bij ongemak en spanning.

  Wanneer gebruik je Puur Tranquil?

  • Bij ongemak
  • Bij spannende situaties zoals: langdurig transport of een vliegreis, rondom oud en nieuw, verhuizing of verlies van een huisgenoot of maatje
  • Bij honden, katten en paarden die langdurig moeten rusten in verband met een blessure of operatie
  • Tijdens het wedstrijdseizoen
  • Bij overmatig druk gedrag

  Puur Tranquil voor hond en kat

  Puur Tranquil kan bij honden en katten goed worden ingezet bij stress of spanning die langere tijd aanwezig is. Denk aan de periode voorafgaand aan de jaarwisseling, maar ook bij honden en katten die altijd gevoelig zijn voor spanning en stress. De Puur Tranquil geeft rust voor langere tijd en verminderd de prikkel gevoeligheid. Kies voor honden en katten de pot van 75 gram. 

  Puur Tranquil voor paard

  Voor paarden is Puur Tranquil goed inzetbaar als langdurig rust is vereist, bijvoorbeeld in verband met ziekte, een blessure of een operatie. Het geeft ook rust voor langdurig transport of tijdens het wedstrijdseizoen. 

  Puur Tranquil dosering

  De optimale dosering is 1 - 2 x daags:

  Hond <10 kg en kat 1 gram
  Hond 10-25 kg 2 gram
  Hond >25 kg 3 gram
  Pony 3 gram
  Paard 4 gram
  1 theelepel = circa 3 gram

  PUUR Tranquil 75 gram bevat vanaf heden geen maatschepje meer. De aangegeven dosering kan gemakkelijk met een theelepeltje gedoseerd worden (1 theelepel van 3 ml bevat ongeveer 3 gram) of bewaar het schepje van de oude pot.

  Hoe gebruik je het?

  Voor een optimale werking van de Puur Tranquil kunnen de kruiden door het voer worden geven. In verband met acceptatie is het raadzaam de dosering langzaam op te bouwen tot de aangegeven dosering.

  Bij kortdurende stress of een verwacht stressmoment is de duur van de behandeling relatief kort. Start 1 week van tevoren. Ga na de periode van onrust nog enkele dagen door met dit product. 

  In acute situaties is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga na verbetering nog enige dagen door met het product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1-3 weken. 

  Indien nodig kan het product langdurig gegeven worden. Het wordt geadviseerd om na elke 6-8 weken een stopweek in te lassen. Op deze manier kan de prikkel opnieuw aangeboden worden. 

  Kijk goed hoe je dier reageert op de behandeling. Bij onvoldoende resultaat mag de dosering langzaam verhoogd worden. Als het gewenste effect is bereikt kan gezocht worden naar een onderhoudsdosering. Dit is meestal ongeveer de helft van de aanbevolen dagdosering. 

  Samenstelling

  Magnesiumcitraat, Meidoorn (Crataegus oxyantha), Natriumfosfaat, Hop (Humulus lupulus), Sint-Janskruid (Hypericum perforatum), (Angelica sinensis), Japanse notenboom (Ginkgo biloba), 27,1 mg Zink, 99,2 mg L-Tryptofaan, 90,1 mg Vitamine B3, 40,6 mg Vitamine B6.

  De samenstelling van hond/kat en paard is gelijk, alleen de inhoud van de verpakking is groter omdat de dagelijkse dosering voor een paard aanzienlijk hoger is. Je kunt er bij regelmatig gebruik dus ook voor kiezen om de grotere verpakking (500 gr.) te gebruiken voor jouw hond of kat.

  VET logo

Andere klanten kochten ook

Puur Tranquil ervaringen
 • snel heel rustig
  Door Angelique Willemsen, dinsdag 18 juni 2024

  Mijn herder is hyperreactief, bij elk geluid veert hij op, nu met dit poeder is t een stuk minder en kan ik m zelfs trainen en positief belonen voor zijn geduld en kalmte, ik blijf t voorlopig geven!

 • Snelle levering, product is heel werkzaam.
  Door E. van Riessen, vrijdag 12 januari 2024

  Goed

 • Werking van dit product
  Door T. Striekwold, dinsdag 9 januari 2024

  Helaas met oud en nieuwe heeft het weinig geholpen, toch ben ik normaliter wel tevreden met producten van dit fabricant.

 • Makkelijk in gebruik
  Door Nadja, maandag 1 januari 2024

  Makkelijk te doseren en haalt piek van de stress die mijn hond ervaart

 • Werkt goed ! 👍
  Door Yvonne, vrijdag 29 december 2023

  Begin November al begonnen met elke dag een volle theelepel door het voer. Nu eind december verschil merkbaar bij de hond met voorgaande jaren. Schrikt niet meer zo erg als voorheen van knallen buiten. Herstelt zich sneller na een knal. Rent in huis niet meer naar haar "schuilplaats" om zich veilig te voelen maar komt bij ons liggen. Oftewel de ergste angst is een stuk minder.