Service
Winkelwagen
Menu

Puur Digest

Kies je product (2 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 21,15
(€ 211,50 / kg)

Profiteer nu tijdelijk van 10% korting op dit product! De korting is al in de prijs verwerkt.

 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Puur Digest

  Puur Digest (voorheen Puur Spijsvertering) is de ideale aanvulling als jouw dier last heeft van te dikke of te dunne ontlasting. Waar andere psyllium bevattende producten vaak de gehele zaden bevatten, bevat Puur Digest enkel de omhulsels, waarin de werkzame bestanddelen zijn geconcentreerd. Hierdoor worden de vezels optimaal benut.

  Belangrijk voor het gebruik: Geef de Puur Digest in geval van te harde ontlasting met veel water. Zo wordt de ontlasting zachter gemaakt. Geef je het voor diarree klachten? Geef het dan met weinig water, zodat de ontlasting kan in dikken. 

  Puur Digest hond en kat

  Puur Digest is goed voor de darmwerking van jouw hond of kat en bevordert normale ontlasting. Deze ondersteuning is bijvoorbeeld nodig als jouw dier iets verkeerds gegeten heeft. Je mag dit product ook preventief inzetten voor een optimale darmwerking. De 100 gram variant is met name geschikt voor honden en katten. Deze variant bevat een maatschepje van 3 gram, waardoor het makkelijk te doseren is.

  Puur Digest paard

  Digest van Puur is tevens inzetbaar voor jouw paard of pony ter ondersteuning van de darmen. De variant van 600 gram is ideaal voor paarden, gezien de dagelijkse dosering die je aan jouw paard geeft. Deze variant bevat een maatschep van ongeveer 18 gram.

  In het kort over Puur Digest

  • Aanvullend voedingssupplement
  • Inzetbaar bij zowel dunne als dikke ontlasting
  • Geschikt voor hond, kat en paard
  • Rijk aan vezels
  • Draagt bij aan het herstellen van de darmflora

  Wanneer moet je overleg plegen voor gebruik?

  Is jouw dier drachtig of drinken de jongen nog bij de moeder? Dan is het verstandig om voor het gebruik van Puur Digest contact op te nemen met je behandeld dierenarts of therapeut.

  Puur Digest dosering

  Ieder dier is anders, hierdoor kunnen er wisselende resultaten zichtbaar zijn op onderstaande dosering. Is deze dosering onvoldoende? Dan kan je deze stapsgewijs verhogen. Dit geldt natuurlijk ook voor het afbouwen naar een onderhoudsdosering (een halve dosering), zodra het gewenste resultaat is bereikt.

  Dosering    
  Dier Aantal keer Aantal maatscheppen
  Hond > 25 kg 1-2 maal daags 2 maatscheppen van 3 gram
  Hond 10-25 kg 1-2 maal daags 1½ maatschep van 3 gram
  Hond <10 kg/ Kat 1-2 maal daags 1 maatschep van 3 gram
  Pony 2 maal daags 2/3e maatschep van 18 gram
  Paard 2 maal daags 1 maatschep van 18 gram

  Let op! Het maatschepje in de 100 gram verpakking heeft een inhoud van 3 gram, terwijl het maatschepje in de 600 gram verpakking een inhoud heeft van 18 gram. Hierdoor adviseren wij om voor honden en katten de kleinverpakking te kiezen en voor pony's en paarden de grootverpakking.

  Heb je al een keer eerder een kleinverpakking gekocht? Dan is het geen probleem om een grootverpakking aan te schaffen. Bewaar simpelweg het juiste maatschepje!

  Hoe geef je het?

  Kan over het voer gegeven worden. Bevochtig het voer of het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt. Geef het in het geval van verstopping met voldoende water en zorg dat er altijd genoeg vers drinkwater beschikbaar is. Als jouw hond of kat het niet lekker vindt, kan het poeder door wat vlees, vis, yoghurt of iets anders lekkers gegeven worden. Als jouw paard het niet lekker vindt, kan het poeder door wat appelcompote, slobber of muesli worden gegeven.

  Duur van de behandeling

  In geval van acute klachten is de behandeling relatief kort. Dit varieert van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met het geven van Puur Digest. Bij langdurige klachten zul je het optimale effect na ongeveer 1 tot 3 weken zien.
  Wil je het voor de langere duur gebruiken? Dan is het verstandig om na 6 tot 8 weken een stopweek van 7 dagen toe te passen. Na die 7 dagen kan je opnieuw starten en zo biedt je de prikkel nogmaals aan. Het lichaam blijft zo op de Puur Digest reageren.

  Samenstelling

  Psyllium husk - Vlozaad, MSM, N-acetyl-Glucosamine, magnesium citraat, FOS (Fructo Oligo Sacchariden), bentonite, enterococcus faecium.

  De samenstelling van hond/kat en paard is gelijk, alleen de inhoud van de verpakking is groter omdat de dagelijkse dosering voor een paard aanzienlijk hoger is. Je kunt er bij regelmatig gebruik dus ook voor kiezen om de grotere verpakking (600 gr.) te gebruiken voor jouw hond of kat.

  Bewaren

  Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket.

   

  VET logo

Andere klanten kochten ook

Puur Digest ervaringen
 • Werkt niet
  Door Stephanie, dinsdag 7 november 2023

  Mijn paard heeft al een tijdje last van mestwater. Dit product gekocht in de hoop dat het haar zou helpen. Maar in tegen deel. Werkt gewoon niet! Heel jammer, veelste duur product en dan werkt het niet eens!!

 • Fantastisch!
  Door Koos, vrijdag 6 januari 2023

  Dankzij advies van de dierenarts van Medpets heb ik dit product gevonden voor mijn kat die last heeft van obstipatie. Voorheen kreeg hij daarvoor Puur Psyllium. Toen zag ik het product Dr. Ann's Probiotics en heb ik daarover een vraag gesteld aan de dierenarts van Medpets, of dat product beter was dan Puur Psyllium. Het advies luidde dus Puur Digest, omdat het helpt tegen obstipatie (wat Dr. Ann's Probiotics niet doet) en het is bevorderlijk voor de darmflora; 2 in 1 dus, schreef de dierenarts. En het klopt: werkt geweldig, zoals alle producten van Puur is mijn ervaring. Bedankt!

 • Zeer goed
  Door Irma, vrijdag 16 september 2022

  Mijn hond heeft vaak rommelende darmen en een keer door voeding die slecht bij haar viel obstipatie gekregen. Was nit geheel volledig hondenvoer. Puur digest hielp fantastisch. Ze krijgt elke dag 1 gr en haar rommelende darmen borrelen niet meer. Mijn hond is een chihuahua.

 • Uitstekend
  Door Irma Reedijk, vrijdag 26 augustus 2022

  Geweldig. Chica had verstopping. Met een paar dagen was het helemaal over. Volgens de dierenarts mag je het je hond elke dag, levenslang, geven

 • Voorkomen beter dan genezen
  Door Helga, vrijdag 12 augustus 2022

  Onze hond krijgt dit ter ondersteuning en om te voorkomen dat ze maagklachten krijgt. Ze krijgt nl continu pijnstillers ivm artrose. Het helpt goed.