Service
Winkelwagen
Menu

Puur Urogeni Hond/Kat

Kies je product (2 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 21,70
(€ 434,00 / l)

Profiteer nu tijdelijk van 10% korting op dit product! De korting is al in de prijs verwerkt.

 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Puur Urogeni

  PUUR Urogeni heeft een regulerende werking op de urinewegen. Door het stimuleren van een goed milieu kunnen kleine nierstenen, niergruis en blaasstenen oplossen, beïnvloedt de nierfunctie positief. In combinatie met Puur Cranberry zorgt Puur Urogeni voor een goed milieu in de blaas. Bij verminderde nierfunctie mag PUUR Urogeni ook gegeven worden in combinatie met Puur Kidney .

  In het kort

  • Aanvullend supplement
  • Voor hond, kat en paard
  • Ondersteunt de urinewegen
  • Mag gecombineerd worden met andere producten van PUUR

  Puur Urogeni dosering

  Met een plastic spuitje of op iets lekkers, minimaal een half uur voor of na het voeren. Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven. 20 druppels = 1 ml.

  Adviesdosering    
  Doeldier Aantal keer Hoeveelheid druppels
  Kat 1-3 maal daags 3 druppels
  Hond <10 kg 1-3 maal daags 5 druppels
  Hond 10-25 kg 1-3 maal daags 10 druppels
  Hond >25 kg 1-3 maal daags 15 druppels
  Paard 1-3 maal daags 20 druppels
  Pony 1-3 maal daags 15 druppels

  Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft

  Hoe lang geef je Puur Urogeni?

  Bij een acute klacht is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van 1 tot 3 weken. Ga na het verdwijnen van de klacht nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij een aanhoudende klacht is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Na vermindering van de klachten kunt u overgaan op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking.

  Aanpassen van de dosering

  Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk wanneer de klachten verminderen of verdwenen zijn tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan bij chronische klachten blijvend worden gegeven. Las dan om de iedere 6 tot 8 weken een stopweek in. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct als de klachten daartoe aanleiding geven.

  Contra-indicaties:

  Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

  Inhoud

  Flacon van 50 ml of flacon van 100 ml. De samenstelling van beide inhoudsmaten is hetzelfde.

  Samenstelling:

  Aqua, Guldenroede (Solidago virgaurea), Berk (Betula alba), Kattensnor (Orthosiphon stamineus), Berendruif (Arctostaphylos uva ursi), Asperge (Asparagus officinalis), Kattenklauw (Uncaria tomentosa), Canadese geelwortel (Hydrastis canadensis). Alcohol 30% v/v. 

  De samenstelling van hond/kat en paard is identiek, alleen de verpakking is groter omdat er voor een paard aanzienlijk meer benodigd is. U kunt echter ook de  100 ml. bestellen voor uw hond of kat.

  De samenstelling van hond/kat en paard is gelijk, alleen de inhoud van de verpakking is groter omdat de dagelijkse dosering voor een paard aanzienlijk hoger is. Je kunt er bij regelmatig gebruik dus ook voor kiezen om de grotere verpakking (100 ml) te gebruiken voor jouw hond of kat.

  VET logo

Andere klanten kochten ook

Puur Urogeni Hond/Kat ervaringen
 • Goed!
  Door Tineke, vrijdag 1 december 2023

  Voor onze kat met struviet in haar urine Puur Urogeni gegeven samen met Puur Cranberry in combinatie met haar natvoer met wat warm water heeft dit ervoor gezorgd dat ze geen last meer heeft en weer netjes op de kattenbak plast! Ik zou deze combinatie aanraden!

 • Tegen urineproblemen
  Door M van Panhuis, zondag 15 oktober 2023

  De poes had steeds last van haar urinewegen en plast regelmatig bloed. Daar heeft ze nu vooralsnog geen last meer van. Het werkt super hard!

 • Werkt goed
  Door Marjanna, zaterdag 7 oktober 2023

  Onze oude hond, 16 jaar, verloor al een tijdje urine. DA bezoek wees geen blaasontsteking uit, wel veel eiwitten. Aangezien ze geen antibiotica kan verdragen besloten we het aan te kijken. Maar het werd heel erg, ze werd er goed ziek van en kreeg raar gedrag. Via via kwam ik op dit spul uit. En dit krijgt ze nu 3 weken in combinatie met Puur Cranberry. Ze is nu sinds 2 dagen droog. Ze heeft veel meer energie en is weer levenslustig. We blijven dit nog een tijdje geven in de volle dosering en gaan dan over op onderhoud dosering. Hopelijk kan ze dan overdag van de luiers af.

 • Super
  Door Joyce, vrijdag 29 september 2023

  Mijn hond had veel blaasontsteking door gruis. Ze is er nu vanaf. Ik blijf een onderhoudsdosering gebruiken

 • Goed
  Door Laura, zondag 8 januari 2023

  Help goed bij onze hond, zij had blaasontsteking.