Service
Winkelwagen
Menu

Royal Canin Veterinary Diet

De Veterinary Diet lijn van Royal Canin is een hoogwaardige voerlijn met kwalitatief goede ingrediënten, geschikt voor honden en katten met onder andere urinewegproblemen, nierproblemen, spijsverteringsstoornissen, voedselovergevoeligheid en overgewicht. Het assortiment Royal Canin Veterinary Diet omvat zowel droog- als natvoer.

Meer informatie

1 - 24 van 92 Producten

Urinewegproblemen

Bij honden en katten komt het regelmatig voor dat ze aandoeningen op de urineleiders, blaas of urinebaas krijgen. Een belangrijke oorzaak van urineweg problemen is de vorming van blaasstenen. Als jouw hond of kat hier last van krijgt, zal jouw dierenarts in de meeste gevallen een speciaal dieetvoeding en/of medicijnen voorschrijven. Een populaire dieetvoeding die urineweg problemen tegengaat is de Royal Canin Urinary S/O Kat of de Royal Canin Urinary S/O Hond. Dit dieetvoer is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning en behandeling van aandoeningen aan de lagere urinewegen. Zo helpt dit voer bij het oplossen van struvietstenen (blaasgruis).

Nierproblemen

Nieraandoeningen komen helaas vaak voor bij honden en katten. Hoewel ook jonge dieren er last van kunnen hebben, komen nieraandoeningen veel vaker voor bij oudere dieren. Een nierprobleem is vaak chronisch en zorgt ervoor dat de nieren steeds minder goed gaan werken. Deze problemen kunnen voor een lange tijd onder controle gehouden worden door een goede behandeling van je dierenarts. Eén van de belangrijkste maatregelen is het geven van speciaal dieetvoer tegen nieraandoeningen. Royal Canin Renal is het juiste voer voor honden en katten met nierproblemen. Ook werkt het ter preventie van terugkomende nier of oxalaatstenen bij je huisdier.

Spijsverteringsstoornissen

Sommige honden en katten hebben een maag-darmaandoening die de eetlust kan verminderen. Dit kan uiteindelijk resulteren is ongezond gewichtsverlies. Royal Canin heeft speciaal voer ontwikkeld die extra smakelijk zijn om de spontane voedselopname te bevorderen. Royal Canin Gastro Intestinal Hond of de Royal Canin Gastro Intestinal Kat zijn twee voedingen die zich manifesteren op de bovenstaande facetten.

Royal Canin Veterinary Diet

Voedselovergevoeligheid

Voedselovergevoeligheid ontstaat wanneer een hond of kat overgevoelig is voor een bepaald ingrediënt in het voer. Dit bestandsdeel wordt ook wel een allergeen genoemd. In dit geval zal jouw dierenarts jouw hond of kat een speciale dieetvoeding, zoals Royal Canin Hypoallergenic Hond of Royal Canin Hypoallergenic Kat voorschrijven. Dit voer is speciaal ontwikkeld voor de diagnose en behandeling van voedselovergevoeligheid. Daarbij is het ook een geschikt onderdeel voor de behandeling van andere maag-darmaandoeningen en huidproblemen bij honden of katten.

Overgewicht

Sommige honden of katten hebben last van overgewicht. Overgewicht kan op de eerste plaats schadelijk zijn voor de gezondheid van je dier. Op de tweede plaats kan een hongergevoel bij dieren leiden tot ongewenst gedrag, zoals bedelen, voedsel stelen, blaffen, constant miauwen etc. Royal Canin Satiety Support bevat een unieke combinatie van voedingsvezels, waardoor een bewezen snel en lang aanhoudend verzadigingsgevoel optreedt. De maag van je hond of kat is na het consumeren beter gevuld en tevens duurt het langer voordat het verteerd is. Hierdoor duurt het ook weer langer voordat je dier honger krijgt.