Probiotica - Weerstand

Probiotica versterken de weerstand in de darmen van jouw paard. Wanneer paarden een verstoring in de darmflora oplopen, bijvoorbeeld door stress, een ander voerschema, ondervoeding, ziekte, antibiotica of andere medicijnen, vermindert de hoeveelheid goede bacteriën in de darmen en nemen de schadelijke bacteriën de overhand. Dit proces verloopt geleidelijk en je merkt hier meestal weinig van. Later ontwikkelen zich klachten die zich kunnen uiten in een slechte verharing, minder werklust, slechter herstel na inspanning, slappere mest en het soms zelfs koliekklachten. Het herstel van een gezond evenwicht in de darm is dan ook van groot belang voor de gezondheid van jouw paard. Door het toedienen van de juiste darmbacteriën in de vorm van probiotica krijgen de goedaardige bacteriën de kans om zich te herstellen en zal de conditie van jouw paard verbeteren.

Prebiotica

Prebiotica zijn stoffen, dus geen levende bacteriën, die het milieu in de darm verbeteren. De definitie luidt: 'niet verteerbare levensmiddeleningrediënten, die selectief de groei en/of de activiteit van één of meerdere soorten bacteriën in de dikke darm stimuleren, en daardoor de gezondheid van de gastheer bevorderen.' De meeste commerciële prebiotica zijn oligosacchariden en voedingsvezels. De gebruikte oligosacchariden stimuleren vooral het koolhydraatmetabolisme en kunnen dus de meest gunstige effecten hebben op de gastheer. Echter, lang niet alle oligosacchariden zullen een gunstig effect hebben. Om als een prebioticum gebruikt te mogen worden, moet een product eerst degelijk getest worden.

Medpets beschikt over een ruim assortiment pre- en probiotica en andere producten ter bevordering van de afweer. Deze producten verkopen wij onder andere van de merken Phytonics, Groene Os en Vertargil.

Toon filters