Kattenbakvulling

Wanneer je een kattenbak hebt aangeschaft voor je huistijger, komt de volgende stap: kattenbakvulling. Welke kattenbakvulling je gaat gebruiken is afhankelijk van zowel jouw als je kat zijn voorkeur. Zo zul je in het begin misschien niet gelijk het ideale kattengrit vinden wat bij jullie past. Gelukkig heeft Medpets een grote selectie kattenbakvulling, waardoor je altijd een geschikt alternatief kunt vinden.

Wat vindt jouw kat belangrijk?

Katten zijn over het algemeen schone en hygiënische dieren. De kattenbak zou schoon en droog moeten zijn. Een vieze kattenbak kan er voor zorgen dat jouw huistijger zijn behoefte namelijk niet meer op de bak wil doen! Ook geur is een belangrijke factor: de kattenbak mag niet te veel naar urine of uitwerpselen ruiken, maar ook zeker niet naar allerlei parfummetjes. Daarnaast is het belangrijk dat je kat zijn uitwerpselen kan begraven en dat het grit niet plakt aan de pootjes.

Plantaardige kattenbakvulling

Wanneer je kiest voor plantaardige kattenbakvulling, help je mee aan een beter milieu. Bij Medpets vind je plantaardig grit dat onder meer bestaat uit stro, maïs, hout, gerecycled papier of zelfs de bast van walnoot. De natuurlijke samenstelling van deze vullingen is biologisch afbreekbaar. Andere voordelen van plantaardige kattenbakvulling zijn een goede absorptie, weinig geur en minder stof. Ga je voor plantaardige kattenbakvulling? Bekijk dan bekende merken als Cat’s Best of Greencat.

Klontvormend of niet-klontvormend grit

Klontvormende kattenbakvulling

Kattenbakvulling kan bestaan uit minerale of plantaardige grondstoffen. Als je daar een weloverwogen keuze uit hebt gemaakt, kun je nog kiezen tussen klontvormend of niet-klontvormend grit. Klontvormend grit vormt, zoals de naam als zegt, klonten. De urine van je kat wordt snel geabsorbeerd, waardoor nare geurtjes geen kans krijgen. Je schept de klonten eenvoudig uit de kattenbak. Vaak heeft klontvormende vulling bentoniet als basis, maar tegenwoordig zijn er ook klontvormende vullingen verkrijgbaar die plantaardig zijn. Een goed voorbeeld daarvan is de kattenbakvulling van Almo Nature. Liever geen plantaardige vulling? Biokat’s is een fijn, klontvormend grit dat bestaat uit natuurlijke klei of kool.

Niet-klontvormende kattenbakvulling

Zijn jij of je kat geen fan van klontvormende kattenbakvulling? Ook voor jullie heeft Medpets een bijpassende oplossing! Niet-klontvormend kattengrit valt uit elkaar en absorbeert op deze manier nare geurtjes en vocht. Het is hierbij wel belangrijk dat je na een paar dagen de hele kattenbak verschoond. De meeste niet-klontvormende kattenbakvullingen zijn plantaardig, zoals bijvoorbeeld de BreederCelect Kattenbakvulling.

Kittens en kattengrit

Houd er rekening mee dat klontvormende kattengrit geen goed idee is voor jouw kitten! Jouw kitten is nieuwsgierig en zou het grit op kunnen eten, waardoor het een klont kan gaan vormen in zijn kleine maag. Kies daarom altijd voor een niet-klontvormende kattenbakvulling of een vulling speciaal ontwikkeld voor kittens.

Toon filters