Service
Winkelwagen
Menu

Seresto Kat

Kies je product (2 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 34,85
(€ 34,85 / st)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Seresto vlooienband kat

  Seresto is een innovatieve, geurloze en waterbestendige halsband die bescherming tegen vlooien en teken bij je kat biedt. De halsband met een werkingsduur tot 8 maanden geeft continu een lage dosering van de werkzame stoffen imidacloprid en flumethrine vrij. De dosering van de werkzame stoffen van Seresto is dermate laag dat het veilig is voor de gezondheid van mens en dier.

  Bij honden kan Seresto Hond worden ingezet.

  Hoe werkt de Seresto vlooienband voor katten?

  De twee werkzame stoffen worden via de halsband verspreid over de huid en de vacht van de kat. De halsband werkt zowel afwerend als dodend tegen teken. Mochten er voor het aanbrengen van de band al teken op je kat aanwezig zijn dan wordt aangeraden deze te verwijderen. Daarnaast beschermt Seresto tegen de ontwikkeling van vlooienlarven en kan het ingezet worden als behandeling van luizenbesmetting (Trichodectes canis).

  De werkzame stoffen werken synergetisch. Geleidelijk komen er kleine hoeveelheden vrij via de microlaag op het oppervlak van de halsband. De actieve bestanddelen van Seresto verspreiden zich vanuit deze microlaag naar de talglaag van de huid en vacht. Neutrale oliën helpen bij de verspreiding over de gehele talglaag. De actieve bestanddelen verplaatsen zich naar de talglaag wanneer dit nodig is. Dit proces wordt gereguleerd door het verschil in concentratie tussen de halsbandmatrix en het oppervlak van de halsband waardoor er een zeer nauwkeurige dosering plaatsvindt. Hierdoor blijft een optimaal lage beschermingsdosering gedurende 8 maanden aanwezig.

  Hoe lang werkt de Seresto vlooienband kat?

  De Seresto band werkt tegen meerdere parasieten, namelijk tegen vlooien en teken, als ook tegen de ontwikkeling van vlooienlarven in de omgeving. De werkingsduur is afhankelijk van de indicatie. 

  • Seresto doodt vlooien en beschermt 7 tot 8 maanden tegen nieuwe vlooien.
  • Seresto doodt teken en beschermt tot 8 maanden tegen nieuwe teken.
  • Seresto beschermt tot 10 weken tegen de ontwikkeling van vlooienlarven in de omgeving van je kat.

  Omdat Seresto ook effectief is tegen de larvale stadia van de vlo is de band ook goed inzetbaar bij katten met een vlooienallergie. 

  De Seresto vlooienband Kat is niet geschikt voor

  Seresto Kat mag niet gebruikt worden bij kittens die jonger zijn dan tien weken of bij katten die overgevoelig zijn voor de werkzame bestanddelen imidacloprid en flumethrine of één van de hulpstoffen.

  Vanaf 10 weken oud mag de seresto band dus wel worden gebruikt bij kittens. Hou wel rekening met de groei van je kitten. Knip de band dus niet te kort af, zodat je de vlooienband wijder kunt zetten indien nodig. Controleer wekelijks of de band niet te strak zit. 

  Toediening en dosering

  Breng één halsband per kat aan rond de nek. Haal de halsband net voor gebruik uit het zakje en rol de halsband uit. Pas de halsband aan rond de nek van je kat en trek hem hierbij niet te strak (twee vingers tussen halsband en nek) aan. Schuif het resterende deel van de halsband door de lus en knip dit stuk op 2 cm af na.

  Is Seresto veilig voor mijn kat?

  Net als elke vlooienmiddel kan de Seresto vlooienband bijwerkingen hebben. Er kunnen in dit geval milde reacties voorkomen op de plek waar de band de huid raakt. Deze zijn van voorbijgaande aard en verdwijnen binnen 1-2 weken zonder dat de halsband afgenomen hoeft te worden. In zeldzame gevallen kan een ontsteking of wondjes ontstaan op de plek waar de band de huid raakt. Dan is het verstandig de band af te doen. 

  Lees voor meer informatie over de bijwerkingen de bijsluiter bij dit product. 

  De halsband is ontworpen om gevaar voor verstikking/verwurging te voorkomen: mocht je kat vast komen te zitten, dan zal de gesp op tijd loskomen. Er is tevens een breekpunt in de band aangebracht voor extra veiligheid.

  Let op

  De werkzame stoffen verspreiden zich via het huidvet over het hele lichaam. Daarom is het belangrijk dat de halsband de huid raakt. De band zit goed als er 2 platte vingers tussen de band en de hals van de kat gedaan kunnen worden. Ook mogen er niet te veel haren tussen de band en de huid zitten.

  Oudere katten hebben minder huidvet dan jongere katten. Hierdoor kan het zijn dat bij oudere katten de werkzame stoffen minder goed over de huid verspreiden, waardoor de werking vertraagd is. Hetzelfde geldt als je kat regelmatig gewassen wordt met shampoo.

  Tijdens ruiperiodes met ernstig haarverlies kan het dat er tijdelijk een lichte vermindering van de werkzaamheid is, door het verlies van een deel van de actieve bestanddelen vastgehecht aan de haren. 

  Bij een hoge tekendichtheid in de omgeving kan het gebeuren dat er toch een aantal teken door de bescherming van de band heen breken. Helaas kan geen enkel vlooien- en/of tekenproduct 100% bescherming bieden. Daarom blijft het belangrijk je kat dagelijks te controleren op teken en deze te verwijderen indien je ze vindt.

  Hoe snel werkt de Seresto Vlooienband bij mijn kat?

  De werkzaamheid tegen vlooien start onmiddellijk na het aanbrengen van de halsband. 

  De preventie van besmettingen met nieuwe teken start binnen twee dagen na het aanbrengen van de halsband. Het is mogelijk dat teken die reeds aanwezig waren op de kat vóór de behandeling, niet binnen
  de 48 uur gedood worden na het aanbrengen van de halsband en vastgehecht en zichtbaar blijven. Daarom wordt aanbevolen om teken die al op de kat zitten op het tijdstip van aanbrengen, te verwijderen.

  Inhoud

  1 halsband x 38cm

  Medpets heeft nu ook een voordelige 2 pack van de Seresto vlooienband. Zo is je kat tot 16 maanden beschermd tegen vlooien en teken.

  VET logo
 • Bijsluiters

Andere klanten kochten ook

Seresto Kat ervaringen
 • Seresto
  Door Jolanda, vrijdag 13 oktober 2023

  Fijne bandjes en geen nep dot zijn de echte

 • Werkt goed
  Door Inka, dinsdag 6 september 2022

  Sinds onze poes dit bandje draagt hebben we geen vlo meer gevonden.

 • Super
  Door Nafesa, donderdag 30 december 2021

  Waar voor je geld. Het werkt echt!!! mijn kat is na enkel dagen na het dragen van de vlooienband vlooien vrij. Voor mijn kat geen pipetjes meer.

 • Perfect
  Door Nathalie , zaterdag 4 december 2021

  Super! We wonen in een gebied met ontzettend veel teken en deze band werkt perfect voor onze kat en dus ook voor ons want dan kunnen we weer gewoon knuffelen zonder angst. Het jammere is wel dat er geen reflector in verwerkt zit want dan had deze band 5 sterren gekregen.

 • De levering ging mooi snel en daar ben ik en Sari mijn kat b
  Door Marc Koster, zaterdag 20 november 2021

  Ga zo door!????????