Service
Winkelwagen
Menu

Geperst Hondenvoer

Brokken kunnen op verschillende manieren gemaakt worden. Zo zijn er de zogenaamde krokante brokken en de geperste brokken. Krokante brokken worden op hogere temperaturen gemaakt.

Meer informatie

1 - 24 van 46 Producten

Geperste brokken worden op lagere temperatuur gevormd. Door het persen zit er geen lucht in de brok waardoor de voeding dus meer geconcentreerd is. Een dagportie van een geperste brok ziet er visueel dus uit als minder brokken, maar alle benodigde voedingsstoffen zijn hierin aanwezig.

Hoe worden brokken geperst?

Geperste brokken worden gevormd door de ingrediënten op een temperatuur tussen de 38 en 75 graden Celsius te brengen en door een matrijs te persen. Deze temperatuur is niet hoog genoeg om gebruikte granen goed te ontsluiten. Het is daarom van belang om voorgegaarde granen te gebruiken zodat jouw hond de koolhydraten goed kan gebruiken. Daarentegen zorgt de lagere temperatuur ervoor dat de overige ingrediënten minder belasting ondervinden van verhitting.

Waarom kies je voor een geperste brok?

Niet alleen visueel lijkt de brok minder, maar ook in de maag nemen de brokken minder ruimte in. Het valt uiteen waardoor de maagbelasting minder groot is. Door deze lagere belasting zijn geperste brokken ideaal voor actieve honden en sporthonden. Ook de lastige eter kan gebaat zijn bij geperste brokken. Voor drachtige teven die aan het einde van hun dracht minder willen eten, omdat de pups in de weg zitten, kunnen de kleinere porties toch voldoende voedingsstoffen opleveren.

Overstappen van krokante brok naar geperste brok

Als je wilt overstappen van een krokante brok naar een geperste brok gaat dat wellicht iets anders dan wanneer je normaal gesproken zou overstappen. Je kunt namelijk het beste in een keer omschakelen naar de geperste brok. Dit kan wat invloed hebben op de ontlasting, maar dit gaat na een paar dagen wel over.

Hier vind je ons assortiment geperste hondenvoeding.