Service
Winkelwagen
Menu

Honden tandpasta

Net als je eigen gebit is het belangrijk het gebit van je hond te verzorgen. Deze tandpasta’s hebben een lekkere smaak waardoor ze aantrekkelijk zijn voor jouw hond.

Meer informatie

1 - 24 van 27 Producten

Tandpasta voor jouw hond

Als je hond last heeft van tandplak en tandsteen, kunnen er tandvleesontstekingen ontstaan. Dit kan leiden tot pijnklachten of een slechte adem. Dat is tegen te gaan door het poetsen van de tanden van jouw hond. Als je een of twee keer de tand van je hond poetst is dit te voorkomen. Maak hierbij gebruik van een speciale tandenborstel en tandpasta voor je hond. Je hebt ook speciale verzorging set met tandenborstel en tandpasta, zoals Orozyme Verzorgingsset.

Let op, gebruik geen mensen tandpasta! Alleen tandpasta speciaal voor honden. Deze tandpasta’s hebben vaak een vleessmaak, waardoor deze extra aantrekkelijk zijn voor jouw viervoeter. Hoe eerder je begint met tandenpoetsen, hoe gemakkelijker het wordt.

Tanden poetsen aanleren

Je hond moet wennen aan de tandpasta, doe een beetje op je vinger en laat de hond dat aflikken. Laat je hond vervolgens wennen aan aanrakingen. Wrijf met je vinger, met een klein beetje tandpasta, over de tanden van je hond. Als laatste stap maak de tandenborstel nat met water en druk de tandpasta in de borstelharen. Probeer de tanden van je hond te borstelen. Begin bij de hoektanden, de voorkant het gebit is het gevoeligst. Houd de bek hierbij goed gesloten zodat de hond niet kan kauwen op de tandenborstel.