Fenonolf Spray

Fenonolf Spray

Helaas is de Fenonolf Spray niet langer leverbaar. Excellent Itch Stop is het vervangend product.

  • Deskundig dierenartsadvies
  • Smaakgarantie
  • Voor 21:00 besteld, morgen in huis *
  • Gratis retourneren *
  • Productinformatie

Productinformatie

Fenonolf spray is een cosmetische spray voor paarden voor de dagelijkse verzorging van staart en manen met schuurplekken (staart- en maneneczeem), met name tijdens het weideseizoen.

Schuren, krabben, rollen

Uit ervaring blijkt dat Fenonolf spray een positief effect heeft op paarden die schuurplekken vertonen aan staart en manen. Het product zal de conditie van staart en manen snel verbeteren. Incidenteel schuren, krabben en rollen behoort tot het natuurlijk gedragspatroon van paarden. Paarden met kriebelende huid gebruiken vaak vaste obstakels in hun directe omgeving om bepaalde plaatsen van hun lichaam te schuren.

Abnormaal

Wanneer dit gedrag abnormaal vaak gebeurt, kan er iets meer aan de hand zijn. Abnormaal vaak schuren of krabben kan o.a. worden veroorzaakt door insectenbeten, overgevoeligheid voor insecten, luizen, mijten, teken of huidschimmels. In het algemeen leidt herhaald schuren en krabben tot zelftrauma en laat kale plekken na.

Fenonolf

Fenonolf spray helpt dit ongemak te verminderen en de toestand van de huid te verbeteren. De keratolythische en keratoplastische eigenschappen van salicylzuur verbeteren de hoornlaag van de epidermis. De vetzuren hebben een verzachtend effect op de huid. Een excipiens ('drager') met gepatenteerde formule zorgt ervoor dat het product verspreid wordt vanuit het punt van toediening tot aan de aangetaste plekken.

Toediening en dosering:

Fenonolf spray dient eenmaal per dag, van dichtbij, uitsluitend op de staartbasis en de manen te worden gesprayd. De haren dienen slechts licht bevochtigd te worden, zodanig dat er geen vloeistof van staart en manen afloopt. Start het gebruik van Fenonolf bij de eerste tekenen van ongemak en blijf het aanwenden tot na de herfst. In principe elke dag toepassen om daarna te verminderen tot 2 à 3 maal per week wanneer het ongemak vermindert. Vermijd oogcontact, zowel bij dier als gebruiker. Zorgvuldig handen wassen na toepassing.

Product ID: 1104
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heb je ervaring met Fenonolf Spray ? Geef ons dan je mening over dit product.

Schrijf je eigen beoordeling
AAN HET LADEN
Directeur
Door , 23 augustus 2015

Het product helpt meer dan 100% bij staart en manen jeuk het paard had er goede baard bij en de staart en manen blijft mooi en geen jeuk meer Het vervangen de product helpt helemaal niets, de staart is nu helemaal kapot en heel veel jeuk , dit is geen oplossing voor het paard ,graag het oude weer terug heeft het paard weer rust met vriendelijke groet H.van der Wal Tuigpaarden fokker

Antwoord van Medpets

U zou ook [url=http://www.medpets.nl/cavalor-sw-itch/]Cavalor Sw-itch[/url] kunnen proberen

Beoordelingen 1 - 1 van 1