Bodembedekking Knaagdieren

Met een goede bodembedekking bied jij jouw knaagdier een fijn en comfortabele ondergrond aan in de kooi. Ook neemt bodembedekking vocht op van bijvoorbeeld ontlasting. Bij Medpets vind je verschillende bodembedekkingen in het assortiment voor de kooi van je knaagdier.

Verschillende bodembedekkingen

Een veelgebruikte bodembedekking in kooien van knaagdieren is zaagsel, maar er zijn veel meer bodembedekkingen die je kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor stro, strokorrels, pellets of houtvezel. Er is zelfs gekleurde bodembedekking, waar jouw knager een leuk en warm nestje mee kan bouwen. Medpets biedt ook zandbodems voor knaagdieren, zoals chinchilla’s.

Verschonen

Het is belangrijk om het hok van jouw knaagdier goed schoon te houden. Het is dan ook belangrijk om regelmatig het hok te verschonen en te voorzien van een nieuwe bodembedekking. Hoe vaak je het hok moet verschonen, verschilt aan de grootte en de hoeveelheid aan dieren in één hok. Tip: door jouw knager aan te leren zijn of haar behoeften in een apart hoekje te doen, kun je het vieze gedeelte van de bodembedekking eerder wegscheppen om nare geurtjes te verminderen.

Winter

Heb jij een knaagdier dat buiten leeft? Zorg dan dat er genoeg bodembedekking, stro of hooi ligt. In de winterperiode kun je ook kiezen voor een meer isolerende bodembedekking. Hierdoor biedt jij jouw lieve knager meer warmte. Mocht het heel koud worden, is het verstandig om te overwegen het dierenverblijf te verplaatsen naar een meer beschutte plek, zoals een garage.

Toon filters