Biologisch hondenvoer

Mensen worden steeds bewuster in hun voedselkeuze en kiezen steeds vaker biologische producten. Een logisch gevolg is dat de behoefte aan biologische voeding voor huisdieren ook groeit.

Voederfabrikanten mogen hun product niet zomaar biologisch noemen. Biologisch hondenvoer moet worden gemaakt door een bedrijf dat zich aan de wettelijke voorschriften houdt. Om dit te controleren bestaat de stichting Skal. Skal staat voor 'Stichting Keur Alternatief voortgebrachte Landbouw producten'. Alle bedrijven die aan de Skal eisen voldoen, mogen hun producten 'biologisch', 'eco' of 'bio' noemen en krijgen van Skal toestemming om het EKO keurmerk te gebruiken.

Door hondenvoer met dit keurmerk te kopen, wordt de consument verzekerd dat voor dit product alleen vlees is gebruikt van dieren die volgens de biologische eisen gehouden worden, dat er geen toegevoegde chemische middelen en dat er géén genetisch gemanipuleerde ingrediënten zijn gebruikt.

    Biologisch hondenvoer wordt geproduceerd:
  • Met respect voor de natuur.
  • Met respect voor dieren.
  • Zonder chemische bestrijdingsmiddelen.
  • Zonder kunstmest.
  • Onder strenge controles van onafhankelijk instituut Skal.
Toon filters
Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten