Service
Winkelwagen
Menu

Maand van de Gebitsverzorging

De maand februari is door dierenartsen uitgeroepen tot de Maand van de Gebitsverzorging. Gedurende deze maand ligt de focus op de gebitsverzorging van onze lieve huisdieren. Gebitsproblemen komen namelijk vaker voor dan je denkt! Ontdek waarom gebitsverzorging belangrijk is en hoe je dit het beste aan kunt pakken. Bij Medpets vind je alles wat je nodig hebt om het gebit van je huisdier te verzorgen. Verzorgen is beter dan genezen!

Gebitsverzorging voor jouw huisdier!

Uit onderzoek is gebleken dat 80% van onze huisdieren ouder dan drie jaar last heeft van gebitsproblemen. In de meeste gevallen word dit veroorzaakt door tandplak en tandsteen. Wanneer het gebit van je hond of kat wordt verwaarloosd, kan jouw dier zelfs tanden en kiezen verliezen. Veel erger is dat de gezondheid van je dier door gebitsproblemen in gevaar wordt gebracht. Een vieze adem is niet normaal en kan een teken zijn van gebitsproblemen. Het is dan extra van belang om aandacht te besteden aan een goede gebitsverzorging! Dagelijks tandenpoetsen is de meest effectieve manier om het gebit te verzorgen. Ben je benieuwd hoe je de tanden van jouw huisdier poetst? Kijk dan hier de video.
Maand van het gebit

Gebitsverzorging

Wat kun je nog meer doen?

Naast tandenpoetsen, met een tandenborstel of tandendoekje met daarbij een speciale tandpasta, zijn er nog meer manieren om het gebit van jouw hond of kat te verzorgen. Zeker katten laten zich vaak moeilijker de tanden poetsen dan honden.

Zo zijn er voor het verbeteren van een slechte adem en het tegengaan van de vorming van tandplak en tandsteen verschillende producten verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor supplementen, in de vorm van poeders of vloeistoffen. Het gemalen poeder voeg je gemakkelijk toe aan het droog of natvoer en het mondwater makkelijk aan het drinkwater. De slechte adem verdwijnt en de conditie van het tandvlees verbetert. Dit zijn de eerste tekenen van verbetering van de mond- en tandhygiëne. Wil je jouw huisdier een keer verrassen? Dat kan met een Dental kauwsnack die het kauwen stimuleert en hierdoor het gebit reinigt. Of wat te denken van een leuk kauwspeeltje die zo gemaakt is met bijvoorbeeld gaatjes of een andere structuur waardoor het langs de tanden schuurt en zo tandplak deels weghaalt. Tevens is het mogelijk om gebruik te maken van een (dieet-)voeding speciaal voor het gebit. Door de speciale vorm, samenstelling en textuur van de brok, worden de tanden van jouw hond en kat gereinigd tijdens het kauwen. Bij blijvende tandproblemen of een slechte adem, raadpleeg een dierenarts.

Gebitsverzorgende voeding & snacks

Alles wat je moet weten over de gebitsverzorging van je huisdier

Meer tips

Kauwspeelgoed voor je huisdier

Hoe poets je de tanden van je hond of kat?

In het teken van de maand van het gebit begeleidt onze dierenarts Mara je stap voor stap bij het tandenpoetsen van jouw hond of kat! Ontdek handige tips om de mondzorg van je huisdier te verbeteren.
Tandenpoetsen van je kat of hond

4 tips voor een gezond gebit

Tip 1: Rustig aan wennen

Begin, als het kan, al vroeg met tandenpoetsen. Voor het poetsen hoeft de bek niet helemaal open. Stel je hond of kat gerust en til vervolgens de lip op en begin met korte aanrakingen van de tanden. Vervolgens kun je alle zichtbare delen aan de buitenkant van de tanden en kiezen reinigen. Beloon dit en bouw het uit tot je het hele gebit mag poetsen. Het is belangrijk om niet pas met gebitsverzorging te beginnen wanneer er tandproblemen zijn.

Tip 2: Gebruik geen mensen tandpasta

Om een optimaal resultaat te boeken met het poetsen kan je, net zoals bij mensen, gebruik maken van een tandpasta.  Tandpasta’s die mensen gebruiken zijn echter niet geschikt voor dieren. Dit komt omdat er fluoride in de mensenvariant van tandpasta zit. Dit kan schadelijk zijn voor de maag van je dier.

Tip 3: Gebitsdieet kan helpen

Deze speciale voedingen ter ondersteuning van de gebitshygiëne bevatten verschillende voedingsstoffen die de afbraak van tandplak stimuleren. Daarnaast hebben de brokken een aangepaste vorm, grootte en structuur, wat zorgt voor mechanische reiniging van het gebit. Door het kauwen op de brok wordt het gebit dus meteen ‘gepoetst’.

Tip 4: Gebitsverzorging

Geef je huisdier een stralende glimlach en frisse adem! Bijvoorbeeld de Sanimal Tandverzorgingsset biedt alles wat je hiervoor nodig hebt. Andere manieren die kunnen bijdragen aan de mondgezondheid van jouw huisdier zijn speciale kauwsnacks, zoals de DentaLife Kauwsnacks voor katten of de Whimzees Tandenborstels voor honden.