Service
Winkelwagen
Menu

IAMS Kattenvoer

Meer informatie

1 - 17 van 17 Producten

Het verhaal

IAMS is in 1946 opgericht door Paul F. Hij zocht een manier om hoogwaardig kwaliteitsvoer te maken voor honden en katten. Samen met fokkers en voedingsdeskundigen heeft hij ontdekt dat eiwitten en vetten erg belangrijk zijn in de voeding van huisdieren. Hierdoor is IAMS gestart met het maken van geavanceerde voeding die een bijdrage levert aan de gezondheid van huisdieren. Zo heeft IAMS standaard voeding voor honden en katten van alle leeftijden. De IAMS Naturally lijn bevat zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zonder kunstmatige smaak- of kleurstoffen.

Een verschillende benadering

IAMS heeft altijd geprobeerd anders, natuurlijker of innovatiever te zijn dan de concurrent. Er stroomt een heel andere voedingsfilofie door de aderen van dit bedrijf. Deze filosofie is gebaseerd op jarenlang onderzoek naar de gezondheid van huisdieren. IAMS heeft gezien dat er een verband is tussen gezond voer en gezondheid bij huisdieren. Gezond voer kan namelijk het immuunsysteem versterken, spieren versterken, vet verminderen, tandsteen en tandplak verminderen en zorgen voor een gezonde spijsvertering. Door het jarenlange onderzoek en inzetten naar innovatie en verbetering op het gebied van voeding voor huisdieren, was IAMS het eerste met:

  • Het idee om katten en honden te voeren als carnivoren.
  • Droge voeding op basis van dierlijke eiwitten, die past bij de behoeften van honden en katten.
  • Formules voor iedere levensfase, zelfs puppyvoer om puppy’s slimmer te maken en beter te laten leren.
  • Formules die tegemoetkomen aan alledaagse behoeften van huisdieren en hun baasjes, zoals kattenvoer voor gezinnen met meerdere katten en speciale formules voor oudere dieren

Twee voerlijnen

IAMS heeft twee grote voerlijen, namelijk IAMS Naturally en Proactive Health. IAMS probeert altijd het natuurlijke dieet van wilde katten na te bootsen door ze als carnivoren te beschouwen. Hieronder per lijn een toelichting.

IAMS Naturally

Deze voerlijn van IAMS is gespecialiseerd in uitgebalanceerde voedingen van 100% natuurlijke ingrediënten voor je kat. Echt 100% natuurlijke ingrediënten, zonder kleur- en smaakstoffen. Doordat de volledige productie in handen ligt van IAMS kan de kwaliteit altijd gewaarborgd blijven en is de controle daarop eenvoudig. Dit heeft alleen maar positieve gevolgen voor je kat. Medpets heeft bijvoorbeeld de IAMS Naturally Cat – Lamb & Rice in het assortiment. Dit is een populaire droogvoeding uit de IAMS Naturally lijn.

Proactive Health

De bekendste voerlijn van IAMS is de Proactive Health lijn. Deze voedingslijn bestaat uit verschillende formules voor elke levensfase van je kat. Zo heb je bijvoorbeeld gericht kattenvoer uit deze lijn voor kittens, maar ook voor bijvoorbeeld oudere katten. De IAMS Cat Adult Fish & Chicken is namelijk erg lekker droogvoer voor oudere katten. Dit voer bevat erg lekkere vis en kip dat bijdraagt aan de algemene gezondheid van je oudere kat. De eiwitten in dit voer ondersteunen de wat oudere spieren en gewrichten.