Service
Winkelwagen
Menu

Schapenvet

Schapenvet voor honden heeft een hoop gezondheidsvoordelen voor jouw hond! Veel baasjes kiezen er dan ook voor om schapenvet aan hun hond te geven. Schapenvet heeft veel gezondheidsvoordelen en bevat zo vitamine A en vitamine D wat essentieel is voor onder andere het gezichtsvermogen, het maag-darmkanaal, de luchtwegen, slijmvliezen en ter ondersteuning van de opbouw van de botten van jouw hond. Daarnaast werkt schapenvet ook nog eens afwerend tegen bacteriën en infecties.

Meer informatie

1 - 4 van 4 Producten

Een aantal voordelen van schapenvet voor je hond zijn:

    Glanzende vacht en een gezonde huid

  • Het is goed voor de darmen
  • Je hond krijgt sterkere botten
  • Een hogere weerstand en betere algemene gezondheid

 

Dit zijn nog niet alle voordelen! Je kunt schapenvet ook inzetten tegen het verharen van jouw hond of bijvoorbeeld dunne ontlasting kan schapenvet ook ondersteuning bieden!

Verschillende varianten

Schapenvet is verkrijgbaar in verschillende varianten: blokjes (bonbons) of vloeibaar. De bonbons kun je bijvoorbeeld als tussendoortje of als traktatie geven en het vloeibare schapenvet kun je over de brokjes van jouw hond gieten. Voorbeelden van schapenvet bonbons zijn Biofood Schapenvet of Beaphar Schapenvet Bonbons. Voorbeelden van vloeibaar schapenvet zijn BF®Petfood Schapenvet Vloeibaar of Beaphar Schapenvet Vloeibaar.

Verschillende smaken

Er zijn verschillende smaken schapenvet beschikbaar. Zo is er schapenvet met knoflook, schapenvet met zalmolie of schapenvet met zeewier. Elke variant heeft weer zijn eigen specifieke werking! Zo kun je bijvoorbeeld Biofood Schapenvet met knoflook inzetten om parasieten zoals vlooien en teken te weren.

Verschillende smaken schapenvet

Er zijn verschillende smaken schapenvet. Zo is er bijvoorbeeld schapenvet met knoflook, met zeewier, en met zalm.

Schapenvet met knoflook

Knoflook heeft een afwerende werking op parasieten zoals vlooien, luizen, teken en mijten. Daarnaast dekt knoflook de melkzuurgeur van de huid van de hond af. Melkzuurgeur is waar vlooien door worden aangetrokken. Vandaar dat schapenvet met knoflook effectief werkt tegen vlooien en teken! Sommige mensen durven dit niet aan hun hond te geven omdat knoflook en ui vaak als giftig wordt afgeschilderd. Echter is dit pas giftig wanneer je 5 gram verse knoflook per kilogram lichaamsgewicht geeft. Dit zou betekenen dat een hond van bijvoorbeeld 20 kilogram, 32 teentjes knoflook per dag zou moeten krijgen. Dit is natuurlijk onrealistisch! Daarnaast kan verse knoflook giftig zijn in deze hoeveelheden, maar schapenvet knoflook bonbons bevatten gedroogde knoflook! Niks om je zorgen over te maken dus. Je kunt jouw hond dus volledig veilig schapenvet bonbons met knoflook geven!

Schapenvet met zeewier

Schapenvet met zeewier is goed voor de huid, vacht, (spijs)vertering en weerstand. Daarnaast heeft het zeewier ook een bijzonder hoog vitamine en -mineralengehalte.

Schapenvet met zalm

Zalm is rijk aan omega 3 en 6 vetzuren wat een positieve werking heeft op de gezondheid van jouw hond! Het draagt bij aan een gezonde huid en vacht.

Nadelen schapenvet hond

Wanneer je teveel schapenvet aan jouw hond geeft, kan hij of zij was sneller dik worden. Het is erg belangrijk om de juiste dosering aan jouw hond te voeren. Het is ook mogelijk dat je hond wat last krijgt van diarree als je de aanbevolen hoeveelheid overschrijdt.