Service
Winkelwagen
Menu

Effax

Medpets heeft een grote selectie lederverzorgingsproducten van het merk Effax opgenomen in haar assortiment. Effax zorgt ervoor dat je jouw lederwaren altijd perfect kan reinigen en onderhouden.

Meer informatie

1 - 9 van 9 Producten

Door de hoogwaardige lederverzorging en de functionele was- en impregneerproducten hebben jij en je paard nog langer plezier van jouw ruiteruitrusting. Effax producten bevatten unieke ingrediënten als avocado-olie, lanoline en bijenwas. Reiniging met diepe penetratie, zachte en duurzame lederverzorging en lederimpregnering zijn Effax haar sterke punten. Probeer ze uit en ontdek het zelf!

Lederzeep

Voordat je je zadel of hoofdstel invet met een voedend lederproduct, is het verstandig om het oppervlak eerst te reinigen. Effax heeft verschillende soorten lederzeep die jou helpen bij het reinigen van jouw ruiteruitrusting. Zo is er de Effax Leather Combi +, waarmee je (vastgekoekt) vuil, zweet of stof grondig kunt reinigen. Bovendien verkleint dit product de kans op schimmels op je lederen producten. Producten als de Effax Glycerine Soap en de Effax Leather Cream Soap helpen jou bij het schoonmaken van je zadel. Deze milde reinigingsproducten zijn zeer zacht voor het leder en houden het soepel. Wanneer je je lederen uitrusting goed hebt schoongemaakt, kun je een lederverzorgend product aanbrengen.

Lederverzorgende producten

Heb jij je lederen zadel, hoofdstel, singel of rijlaarzen goed gereinigd met lederzeep? Dan is het tijd voor een product wat ervoor zorgt dat jouw lederen uitrustig ook in topconditie blijft. Dat kan onder andere met het ledervet of de lederoliën van Effax.

Ledervet

De Effax Leather Balm bevat onder andere wolvet, avocado-olie en andere verzorgende oliën. Daarnaast bevat het product ook bijenwas. Dit werkt waterafstotend en geeft het leer een mooie glans. De formule is kleurloos.Effax Leather Grease bevat vetten en wax, welke het leer voeden. Dit ledervet is geschikt voor gebruik op zwart leer. Omdat het vet ook zwart is, kan het helpen om de donkere kleur van het product weer naar voren te brengen.

Lederolie

Gebruik je liever een verzorgende olie voor je lederen items? Bekijk dan ook eens de Effax Leather Oil, welke gemakkelijk aan te brengen is door middel van het kwastje. Deze olie is zeer geschikt voor het onderhoud van je lederen zadel, singel, hoofdstel of rijlaarzen. De Effax Leather Serum + is een fijne spray die geschikt is voor een intensieve en vochtafwerende diepteverzorging van lederen producten. Dit serum zorgt ervoor dat het leer goed soepel wordt en een mooie glans krijgt.

Producten voor extra grip

Effax heeft ook producten in het assortiment waarmee jij meer grip creëert op je zadel. De Effax Leather Grip Stick komt in een handige verpakking. De stick maakt het leer niet plakkerig en beschadigt het leer niet.