Service
Winkelwagen
Menu
Week van de teek - Tot 25% korting op vlo- en teekbescherming! Lees meer

Tick Off

Het is lekker weer en je besluit op pad te gaan met jouw hond. Wat is er dan fijner om naar het bos te gaan en lekker te ontspannen? Let wel op, er komen teken voor die vervelende ziektes kunnen overbrengen.

Meer informatie

1 - 2 van 2 Producten

Het assortiment bestaat uit drie producten: Tick Off Vlooien- en Tekenband, Tick off Was Away Shampoo en Tick Off Combispray.

Tick Off Vlooien- en tekenband

Deze speciale teken- en vlooienband bevat de werkzame stof Deltamethrin en werkt tot 6 maanden tegen vlooien en teken bij honden. De band voorkomt daarnaast bloedzuigen door zandvliegen en muggen en werkt daarmee preventief tegen ziektes die overgebracht kunnen worden. Denk hierbij aan leishmania, een bekende ziekte uit het Middellandse Zeegebied. De Tick Off Vlooien- en tekenband is er in 2 maten (60 en 75 cm) en kan eenvoudig op maat geknipt worden. De band heeft een anti-wurgsluiting.

Tick Off Wash Away Shampoo

Zit jouw hond na een wandeling opeens onder de teken? Gebruik dan de speciale Tick Off Wash Away Shampoo , deze doodt direct alle aanwezige teken en vlooien. De shampoo heeft een korte werkingsduur. Bescherm jouw hond na het wassen met de Tick Off Combispray of de Tick Off Vlooien- en tekenband om teken en vlooien in de toekomst te voorkomen.

Tick Off Combispray

Deze teken- en vlooienspray met de werkzame stof Permethrin, beschermt jouw hond tegen teken en vlooien. De spray is eenvoudig aan te brengen op de huid van jouw hond. Daarnaast is de Tick Off Combispray door de handige spuitkop makkelijk te doseren en hiermee geschikt voor kleinere rassen. De spray werkt direct en beschermt honden tot 30 dagen tegen teken en tot 45 dagen tegen vlooien.

Tekengevaar

Wanneer de teek langer dan 24 uur vast heeft gezeten op de gastheer, kan hij zijn maaginhoud met akelige ziektes hebben geleegd. Gelukkig draagt de teek de ziektes niet meteen over. Dat betekent: hoe sneller je de teek verwijdert of doodt, hoe kleiner de kans op een gevaarlijke ziekte. Bekende ziektes zijn de ziekte van Lyme, Ehrlichiose en Babesiose. Niet elke teek hoeft een ziekte te dragen. Ben jijzelf of je huisdier onverhoopt toch gebeten door een teek? Verwijder de teek dan zo snel mogelijk (binnen 24 uur) met een tekenpen of pincet en trek deze inclusief pootjes en kop uit de huid.