Service
Winkelwagen
Menu
Week van de teek - Tot 25% korting op vlo- en teekbescherming! Lees meer

Medical Pet Shirt Hond Zebra Print

Kies je product (10 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 20,80
(€ 20,80 / st)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Medical Pet Shirt Zebra is een speciale editie met zebra print. De Medical Pet Shirts zijn ook verkrijgbaar in andere kleuren en varianten voor de hond.

  Het Medical Pet Shirt ziet eruit als een romper. Door de geopende achterzijde kan het Medical Pet Shirt gemakkelijk worden aan- en uitgetrokken. Bij het uitlaten van de hond is het shirt handig in het gebruik door de klittenbandsluiting en drukknopen bij de staartaanzet. Bij loopsheid of incontinentie kan het Medical Pet Shirt worden voorzien van een maandverbandje of inlegkruisje. Het Medical Pet Shirt zit comfortabel, is hygiënisch en is wasbaar op 30º Celcius.

  Wassen

  Het Medical Pet Shirt kan gewassen worden in de wasmachine op maximaal 30º Celcius.

  Hoe trek ik een Medical Pet Shirt aan bij mijn hond?

  Bij kleine honden (korte poten) wordt eerst de kop en daarna één voor één de voorpootjes door de daarvoor bestemde gaten van het Medical Pet Shirt gestoken. Bij grotere honden (langere poten) is het makkelijker om eerst één voorpoot, dan de kop en dan de andere voorpoot door de daarvoor bestemde gaten van het Medical Pet Shirt te steken. Vervolgens wordt het Medical Pet Shirt over de romp van uw hond, zover als mogelijk, naar achteren getrokken. De twee uiteinden van de buikzijde worden tussen de achterpoten door aan het klittenband onder de stof op de rugzijde vastgemaakt. Let hierbij op voldoende bewegingsruimte voor de staart.

  Toepassingen

  • Na een operatie, bij huidziekten, en bij loopsheid en incontinentie.
  • Het Medical Pet Shirt zorgt voor minder stress, angst en onzekerheid na een operatie ten opzichte van de kraag
  • De hond kan moeilijk bij de wond komen
  • Doordat het Medical Pet Shirt niet strak om de buik zit kan er voldoende lucht bij de wond komen. De wond blijft hierdoor droog
  • Het Medical Pet Shirt is aan de binnenkant van de buikzijde lichtblauw waardoor controle op wondvocht kan plaatsvinden. Bij veel wondvocht kan een inlegkruisje aan de binnenzijde van het shirt of tussen de dubbele laag bij de buik worden aangebracht
  • Tijdens de narcose daalt de temperatuur van de hond. Voor de operatie wordt deze ook vaak geschoren. Het Medical Pet Shirt houdt de hond na de operatie op temperatuur
  • Bij huidziekten, waarbij bescherming noodzakelijk is, beperkt het shirt verwondingen aan de huid door openkrabben of bijten.
  • Bij loopsheid of incontinentie

  Met het Medical Pet Shirt is er minder kans op bloed- of urinevlekken in huis. In tegenstelling tot de broekjes, kan de hond het Medical Pet Shirt moeilijk uittrekken. Een stuk hygiënischer voor de baas en zijn huisdier.

  Welke maat bestel ik voor mijn hond?

  Door uw dier te meten van af de halsband tot aan de staart kunt u een goede inschatting maken, bij twijfel liever wat strakker dan te los. De onderstaande maten zijn de lengtes van de nek tot de staartaanzet van de hond.

  Om er zeker van te zijn dat u de juiste maat voor uw huisdier bestelt, is het belangrijk om het dier goed op te meten. In het artikel Hoe weet ik welke maat mijn huisdier nodig heeft? geven we tips hoe u uw huisdier het beste kunt opmeten.

  Medical Pet Shirt Zebra Hond
  Maat Lengte nek tot staart Nekomvang van - tot* Indicatie rassen
  XXXS 22 - 35 cm 24 - 38 cm kleine Chihuahua
  XXS 33 - 42 cm 24 - 38 cm Chihuahua, Toy Poedel
  XS 40 - 45 cm 26 - 42 cm Yorkshire terrier, Lhasa Apso, Chihuahua
  S 43 - 51 cm 31 - 44 cm Maltheser, Pekinees, Franse Bulldog, Mops, Terriër
  S plus 49 - 57 cm 32 - 48 cm Engelse Cocker Spaniel, Samojeed, Portugese Podengo
  M 55 - 69 cm 38 - 54 cm Schnauzer, Beagle, Poedel, Foxterriër, Chow-Chow
  M plus 61 - 72 cm 41 - 60 cm Flat coated retriever, Ierse Setter, Labrador
  L 67 - 76 cm 41 - 60 cm Collie, Appenzeller, Boxer, Weimaraner, Labrador
  XL 74 - 82 cm 51 - 76 cm Rottweiler, Dalmatiër, Retriever, Herdershond
  XXL 80 - 92 cm 51 - 76 cm Sint Bernhard, Newfoundlander

  *De afmetingen zijn exclusief eventuele afwijkingen van 10% op textiel.

  Wat als het Medical Pet Shirt niet past?

  Om te controleren of het Medical Pet Shirt past, mag u het shirt uit de verpakking halen en naast uw huisdier houden. Zo kunt u controleren of het past. U mag het shirt, wegens hygiënische redenen, niet retourneren als het in aanraking is geweest met uw huisdier. Indien wij bij terugkomst constateren dat het shirt bevlekt, gedragen, haar bevat, vies ruikt of gewassen is, dan wordt het product niet naar u teruggestuurd. Het komt dan ten bate van een goed doel (lokaal asiel). Aangezien wij vaak geconfronteerd worden met Medical Pet Shirts die niet in nieuwstaat worden geretourneerd, moeten wij helaas deze regels hanteren voor het passen en / of terugsturen.

Andere klanten kochten ook

Medical Pet Shirt Hond Zebra Print ervaringen
 • Geweldig!
  Door Debbie, donderdag 29 februari 2024

  Mooi beschermend shirt voor bijv. na een operatie. Onze hond voelde zich heel veilig in het shirt na haar steralisatie. Het is gemakkelijk te wassen en blijft mooi. Wij zijn er erg blij mee en raden het zeker aan!

 • Uitstekend
  Door Tineke, zaterdag 9 december 2023

  Uitstelend

 • Medical Pet Shirt Zebra
  Door Ria Vondel, vrijdag 20 oktober 2023

  Wat een leuk en functioneel shirt! Veel mooier toch dan saai donkerblauw. Ons hondje heeft een complexe pootbreuk en ik maak een sok vast aan het shirt, zodat hij niet aan de wond kan komen. Er volgt nog een operatie waardoor het gaat wat langer duren. Dus nu ook de mooie blauwe legerprint besteld.

 • Erg stretchy, maar goed wasbaar.
  Door Mamba, vrijdag 6 oktober 2023

  Zebra pakje staat grappig. Wel jammer dat het zo uitlubbert. Na 12u dragen zeker 10 cm langer, dus bestel vooral niet te ruim! Mijn hond had OP aan ribbenkast, helaas vlak naast de drukknopen, maar voor sterilisatie M/V erg geschikt! Door de afdekking veel minder interesse voor likken aan de wond.

 • Veel te groot
  Door Esther, zondag 1 oktober 2023

  Hadden deze in maat s besteld welke eigenlijk voor Maltezer is. Maar onze vrij grote Jack zwemt erin. Had voor haar wel xxs mogen doen ipv een s Jammer want kwalitatief zijn shirts goed en deze oogde ook leuk.