> Geslachtsdrift en hyperseksueel gedrag van de reu

Geslachtsdrift en hyperseksueel gedrag van de reu

Geslachtsdrift en hyperseksueel gedrag van de reu

Als de lente haar intrede doet, waart de geur van loopse teefjes door de lucht. Dit kan het hoofd van niet-gecastreerde reuen behoorlijk op hol brengen. Vaak gaat dit hyperseksuele gedrag ook gepaard met fysieke ongemakken, zoals ontsteking van de penis of voorhuid. In dit artikel leest u alles over geslachtsdrift en hyperseksueel gedrag van de reu.

Hyperseksueel gedrag

Een ogenschijnlijk lachwekkend onderwerp, maar een grote zorg voor veel bezitters van 'veelal puberende' reutjes. Zodra de lente haar intrede doet en de geur van loopse teefjes door het bos of het park waart, krijgen veel jonge reutjes last van chronische bananen in de oren en, fysiek, van een ontstoken penis als gevolg van hyperseksueel gedrag. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door het overmatig markeren van een reu waardoor de penis geïrriteerd raakt, maar ook is de penis in 'uitgeschoven' toestand extra gevoelig voor irritatie door vuil of zand.

Wat is er aan te doen?

Niet iedereen wil zijn reu castreren. Maar eenzame opsluiting of een permanente verordening tot de riem is ook niet altijd prettig en om hem 'dan maar zijn gang te laten gaan', ook dat wordt u en uw reu niet altijd in dank afgenomen door andere hondenbezitters. Naast voldoende training en mentale afleiding door het doen van (zoek)spelletjes of andere activiteiten die de reu het allerleukste vindt kan hij ook fysiek worden ondersteund, zowel in- als uitwendig.

Geslachtsdrift

Om de ergste hormonale onrust te temperen kan zeer goed Puur Hypersex worden ingezet. Dit middel werkt ondersteunend bij hinderlijke, overmatige geslachtsdrift van de reu, maar ook van de kater en zelfs de rammelaar. Puur Geslachtsdrift bevat verdunningen van ingrediënten die allen hun uitwerking hebben op (overmatig) seksueel gedrag, te weten:

  • Acidum picrinicum: een verdunning van picrinezuur wordt gebruikt bij prostaatbloedinkjes
  • Agnus Castus: monnikspeper, wordt ingezet bij (nachtelijke) onrust door hyperseksualiteit
  • Origanum: echte marjolein, vermindert seksuele opwinding
  • Sabal serrulatum: zaagbladpalm, ondersteunt bij prostaathypertrofie (vergroting van de prostaat)

Voorhuidontsteking

Indien de penis van de reu door hyperseksueel gedrag ontstoken raak, kunt u Prepusol inzetten. Prepusol heeft een ontsmettende en reinigende werking en is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van voorhuidontsteking.

Ontsmetten

Uitwendig kunt u een ontstoken penis het beste goed schoonhouden. Dit doet u door een druppeltje Groene Os All Septicum te verdunnen in water en de voorhuid hiermee te spoelen. All Septicum is een fytotherapeuticum met een sterk ontstekingsremmende werking. All Septicum werkt stimulerend de aanmaak en activiteit van de fagocyten, waardoor het vermogen tot het onschadelijk maken van bacteriën, virussen en schimmels wordt bevorderd. Inwendige toediening werkt ontstekingswerend en uitwendige toediening heeft een ondersteunend effect op wondbehandeling en schimmelinfecties. Het trekt vuil uit de wond en werkt sterk reinigend.

Deel dit artikel

Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten