Dieetvoeding kat

Goede voeding is voor jouw kat belangrijk om gezond en fit te blijven. Veel katten kunnen standaard voeding prima verdragen. Sommige dieren hebben echter problemen met bijvoorbeeld gewrichten, huid, maag-darmen, nieren, blaas of kampen met overgewicht. Deze katten zijn gebaat bij speciale voeding in de vorm van dieetvoer. Op deze manier kunnen de gezondheidsklachten optimaal ondersteund worden. Wij van Medpets beschikken over een zeer uitgebreid assortiment dieetvoeding voor de kat.

Royal Canin Veterinary Diet

Het assortiment Royal Canin Veterinary Diet omvat zowel droog- als natvoer. Veterinary Diet is geschikt voor honden en katten met onder andere urinewegproblemen, spijsverteringsstoornissen, voedselovergevoeligheid en overgewicht. Een populaire dieetvoeding is de Royal Canin Urinary S/O Kat. Royal Canin Urinary S/O Kat is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van urinewegproblemen, zoals struviet, blaasstenen en blaasgruis bij je kat. Katten met dezelfde problemen, maar met een neiging tot overgewicht, kunnen terecht bij de Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie Kat. Dit voer is ook ontwikkeld voor de behandeling van urineproblemen, maar heeft minder calorieën.

Hill's Prescription Diet

Speciaal voor honden en katten met een aandoening heeft Hill's, de Prescription Diet voerlijn ontwikkeld. Dit is een breed assortiment nat- en droogvoer dat jouw kat ondersteunt wanneer hij last heeft van de urinewegen, huid, vacht, lever, het maag- en darmstelsel, de gewrichten, overgewicht of een voedselallergie. Hill’s heeft zijn eigen benamingen voor de bovenstaande aandoeningen. Zo kunnen katten met overgewicht terecht bij de Metabolic producten, zoals Hill's Metabolic Weight Management - Prescription Diet – Feline. Bij spijsverteringsproblemen kies je voor de i/d lijn. Bij voedselovergevoeligheid en huidproblemen kijk je naar de d/d producten. Als jouw kat urineproblemen heeft moet je tussen de c/d kijken om een schikkend voeding te vinden. Als laatst kan je terecht bij de k/d lijn van Hill’s Prescription Diet als jouw kat nierproblemen heeft.

Trovet Dieetvoer

Ook Trovet heeft met zijn Urinary Struvite, Renal & Oxalate en Hypoallergenic lijn een hoop dieetvoeding producten voor je kat. TROVET Urinary Struvite ASD Kat is overheerlijk dieetvoer tegen struvietvorming. TROVET Renal & Oxalate RID Kat is lekker dieetvoer ter ondersteuning van de nieren van je kat. De Hypoallergenic lijn is hoogwaardige dieetvoer met een uitgebalanceerde receptuur voor je kat. Als er is vastgesteld dat je kat overgevoelig is voor een bepaald ingrediënt, is het zoeken begonnen naar een hypoallergeen dieet waar je kat op dat moment het meest aan heeft. Hypoallergeen dieet bevat zo weinig mogelijk ingrediënten, zodat de kans op een allergische reactie minimaal is. Alle Trovet Hypoallergenic dieetvoedingen kunnen gedurende de hele levensfase van je kat gegeven worden.

Toon filters
Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten