Biologisch kattenvoer

Omdat mensen steeds bewuster worden in hun voedselkeuze, kiest men steeds vaker voor het kopen van biologische producten. Dit heeft ook effect op de voedselkeuze voor onze huisdieren, voor wie steeds vaker ook naar bewuste voeding wordt gezocht.

Biologisch voer

Biologische producten worden niet zomaar biologisch genoemd. Een bedrijf dat biologisch voer maakt moet zich aan de wettelijke voorschriften houden en om dit te kunnen garanderen is de stichting Skal in het leven geroepen. De naam Skal staat voor 'Stichting Keur Alternatief voortgebrachte Landbouw producten'. Een bedrijf mag een product alleen als 'biologisch', 'eco' of 'bio' verkopen als het aan de voorwaarden van Skal voldoet en krijgt daarmee toestemming om het EKO keurmerk te gebruiken.

EKO keurmerk

De aanschaf van kattenvoer met een EKO keurmerk geeft de koper de garantie dat voor dit voer alleen vlees is gebruikt van volgens biologische eisen gehouden dieren. Daarnaast geeft het aan dat er geen toegevoegde chemische middelen aan het voer zijn toevoegt en er geen genetisch gemanipuleerde ingrediënten zijn gebruikt.

De productie van biologisch kattenvoer gebeurt:
  • Met respect voor de natuur.
  • Met respect voor dieren.
  • Zonder chemische bestrijdingsmiddelen.
  • Zonder kunstmest.
  • Onder strenge controles van onafhankelijk instituut Skal.
Toon filters
Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten