Service
Winkelwagen
Menu

Yakka's

Yakmelk bevat geen lactose en daarom is dit ‘kauwbot’ een perfect alternatief! Yakka Churpi’s zijn dus volledig een natuurproduct en verkrijgbaar in verschillende afmetingen!

Meer informatie

1 - 1 van 1 Producten

Een Churpi is een soort bot, maar dan van hele harde kaas! Het is gemaakt van Yakmelk; melk van een Yakrund. Veel honden zijn gek op kaas maar helaas bevat dit veelal lactose (melksuiker). Omdat de meeste honden hier intolerant voor zijn kan dit zorgen voor problemen bij de consumptie.

De Yakmelk wordt op traditionele wijze verwerkt tot het keiharde kaasbot wat het is. Zodra de melk gestold en gescheiden is van water, wordt het in een jute zak geperst. Je kunt de afdruk van de zak ook zien in de botten! Vervolgens worden ze een aantal maanden gedroogd en gerookt. De staven hebben nu dus ook een lekkere geur en heerlijke smaak.

Enkele voordelen van Yakka’s Churpi’s zijn dat er geen conserveringsmiddelen in zitten, het is dus een gezond bot! Daarnaast is het bot goed tegen tandplak en tandsteen en is het ook geschikt voor puppies omdat het zacht wordt door speeksel. Mocht dit te lang duren kun je de staven ook weken in warm water.