Service
Winkelwagen
Menu

Vogelbescherming

Vogels brengen leven en kleur in onze natuur. Vogelbescherming is een organisatie die helpt vogels in Nederland te beschermen en zo onze natuur in stand te houden.

Meer informatie

1 - 7 van 7 Producten

De organisatie komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland, maar ook wereldwijd. Dit doen ze samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we met zijn allen bij aan het behoud van de natuur én aan een leefbare wereld.

Er leven zo’n 10.000 vogelsoorten op onze aarde, daarvan wordt maar liefst één vijfde in hun voortbestaan bedreigd. De visie van Vogelbescherming is dan ook: een wereld met een rijke verscheidenheid van vogels en natuur, waar mensen van genieten en zich voor inzetten.

Wist je dat Nederland van wereldwijde betekenis is voor veel soorten vogels? Nederland heeft namelijk veel waterrijke gebieden, zoals de Waddenzee en de Delta. Op papier zijn deze gebieden goed beschermd, maar helaas hebben veel vogels het alsnog moeilijk. Dat komt door onder andere toenemende recreatie, overbevissing, bezuinigingen of simpelweg doordat vogels te weinig eten kunnen vinden in nabij gelegen landbouwgebieden.

Nederland telt 196 broedvogels, waarvan momenteel 87 soorten op de Rode Lijst staan. Gelukkig zijn er ook 8 soorten van de lijst verdwenen dankzij goede beschermingsmaatregelen. Maatregelen die Vogelbescherming heeft kunnen uitvoeren dankzij jouw hulp. Vogelbescherming verkoopt voor ieder seizoen verantwoord vogelvoer en bij iedere bestelling wordt het werk van vogelbescherming gesteund.

Wanneer voer je wat?

  • Winter: het kost vogels veel energie om hun lichaamstemperatuur in de winter op 40 graden te houden. Soms verliezen kleinere vogels in een koude nacht wel 10 procent van hun lichaamsgewicht. Vetbollen en pinda’s zijn dan een extra energiebron.
  • Lente: vogels hebben het maar druk tijdens de lente: ze zoeken een partner, bouwen een nest, leggen eieren, broeden en brengen hun jongen groot. Tijdens deze periode hebben vogels vooral baat bij eiwitten en kalk. Normaal gesproken halen zij deze voedingstoffen uit insecten. Als het een paar dagen hard regent en waait, zijn insecten schaars. Vogels kunnen jouw hulp dan goed gebruiken! Vogelbescherming Meelwormen & Fruit is een fijne aanvulling.
  • Zomer: ook in de zomer is eiwitrijk voedsel belangrijk. In deze periode ruilen vogels hun zomerverenkleed om tegen een verenkleed dat ze tegen de winterse kou moet beschermen. Door het gazon te besproeien lok je wormen naar boven, maar ook bloeiende planten lokken insecten.
  • Herfst: vogels gaan actief op zoek naar plekken waar ook in de koude seizoenen wat te vinden is. Als je ze nu voert, heb je al snel wat vaste gasten in je tuin voor de komende winter. Ook in deze periode hebben vogels het meeste baat bij vetbollen en pinda’s.
Filters

Sorteren

Filters

  • Dier
  • Categorie
  • Soort tuindier
  • Voeding
  • Smaak
  • Prijs