Service
Winkelwagen
Menu

Vetplus Calmex Kat

Kies je product (1 varianten)
Nu besteld, maandag in huis
€ 29,95
(€ 499,16 / l)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  De website van VetPlus global wordt bijgewerkt. De getoonde informatie en packshots kunnen daarom afwijken.

  Calmex Kat

  Vetplus Calmex is een aanvullend diervoeder voor de kat welke het dier minder stressgevoelig maakt en zo de angst of spanning bij de situatie wegneemt.

  Stress /spanningen n.a.v. stressvolle sitauties bij katten uiten zich oa. door zich bovenmatig te likken en te krabben, agressie, zelfbeschadiging, verstoppen of teruggetrokken gedrag, aanhankelijk / claimerig gedrag, verandering in eetlust, continu in de gaten houden van de omgeving.

  Gebruik Calmex Kat

  • Bij spanningen die territoriaal bepaald zijn. Een kat ervaart een verandering in zijn territorium als een soort bedreiging en dit levert vaak spanning op. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een nieuwe kat in de buurt of aan een groot aantal katten bij jouw kat in de omgeving.
  • Bij katten die altijd binnen gehouden worden. Een kat kan spanning ervaren wanneer zij als het ware 'gedwongen wordt' om samen met andere katten binnen een huishouden een sociale relatie aan te gaan. Dit kan voor sommige katten enorm veel spanningen opleveren.
  • Bij katten die een slechte start hebben gekend (bijvoorbeeld uit een opvangcentrum of van de straat) die slecht gesocialiseerd zijn.
  • Bij situationele spanning. Dit is een tijdelijke spanningsfactor die zich aan de kat voordoet, je kunt hierbij denken aan de vuurwerkperiode of bijvoorbeeld een vakantie of verhuizing. Deze situatie zal geleidelijk weer verdwijnen maar kan op het moment dat het zich voordoet, behoorlijk veel spanning geven.

  Voor al deze gevallen is er nu Calmex voor de kat. Calmex  voor de hond is al langere tijd zeer succesvol op de markt en ook verkrijgbaar bij Medpets. De samenstelling van Calmex voor de kat is nu aangepast en in een andere toedieningsvorm geproduceerd (een oplossing die in de bek van de kat toegediend kan worden of met het voer gemengd). In tegenstelling tot andere rustgevende producten werkt Calmex al binnen 30-60 minuten na toediening. Calmex heeft een werkingsduur van 6 uur. Mag indien nodig herhaald worden. Goed schudden voor gebruik.

  Dosering

  Met behulp van de meegeleverde spuit kun je gemakkelijk en heel nauwkeurig je dosering aanpassen op het lichaamsgewicht van je kat. Houdt daarbij de volgende dagelijkse dosering aan: < 4,5 kg 2 ml en > 4,5 kg 4 ml. Calmex voor katten moet tweemaal daags worden toegediend overeenkomstig het lichaamsgewicht. Het kan verstandig zijn om het dubbele van de aanbevolen hoeveelheid te geven voor een extra spannende situatie. 

  Inhoud

  60 ml

  Samenstelling

  Geraffineerde soja-plantaardige olie, varkensleverpoeder, gistproducten, appelvezel, natriumchloride, glycerine.

  Het product bevat varkensleverpoeder en is daardoor niet geschikt voor katten die allergisch reageren op dit bestanddeel. 

  Elke 2 ml bevat: L-tryptofaan 90 mg, lecithine 18 mg, niacinamide 5,6 mg, vitamine B1 0,8 mg, vitamine B6 0,6 mg.

  Analytische bestanddelen 

  Ruw vet 50,70, ruw eiwit 20,80, ruwe as 5,10, ruwe celstof 1,30.

  Toevoegingen per kg

  L-lysine-monohydrochloride 2000 mg, L-Tryptofaan 44857 mg, L-isoleucine 120 mg, L-Leucine 666 mg, valine 293 mg, L-Lisine-monohdyrochloride 293 mg, L-Threonine 200 mg, L-histidinemonohydrochloride 95 mg, L-methionine 67 mg, L-tryptofaan 27 mg, vitamine B1 425 mg, vitamine B6 278 mg, niacinamide 2807 mg, lecithine 61920 mg, smaakstoffen.

  WAARSCHUWING: NIET VOOR MENSELIJKE CONSUMPTIE

  Bewaren

  Bewaren tussen 15-25 graden Celsius. Vermijd direct zonlicht. 

  VET logo

Andere klanten kochten ook

Vetplus Calmex Kat ervaringen
 • Top product
  Door Eli Mulder, zaterdag 10 juni 2023

  Ik heb een kat met veel stress en plukt dan stukken kaal. Nu heeft ze een tablet en calmex 1 keer per dag en ze plukt niet meer , haren groeien terug. Ze is nu ook veel aanhankelijke en rustig.

 • Werkt van geen meter
  Door Saskia, zondag 13 februari 2022

  Dit brengt alleen maar stress. Ondanks mn katten allemaal makkelijk zijn met pillen, medicatie enz. Dit spuit je in de bek ze slikken het smakelijk door. Maar t werkt dus echt niet. Zag totaal geen verschil in gedrag t bracht meer onrust dan rust. Ik blijf bij pet remedy, totaal niet stressvol veel makkelijker aan te brengen en t biedt meteen rust in de signalen in de hersenen.

 • Helaas lust geen enkele kat het
  Door Janyna b, zaterdag 13 november 2021

  Een duur flesje besteld ter ondersteuning in de Cattery met de komt van een nieuwe poes. Geen enkele poes lust het vrijwillig , mag ze nadien niet meer aaien als ik ze het rechtstreeks in de bek spuit. Ze bijven schudden en kwijlen, slikken het niet door, alles zit eronder ! Door hun favoriete vlees en snack? Nope , ze ruiken eraan en jammeren klagelijk om hun gewone hapje, ze raken de bakjes niet meer aan. Waardeloos helaas, was het maar in klein te malen geurloze tabletjes vorm 1x dgs oid. Zonde van mijn geld. Duur spul en kan nu zo de kliko in ????

 • Kat houdt niet van Calmex
  Door Julia, vrijdag 27 augustus 2021

  Het rechtstreeks in de bek spuiten, veroorzaakt stress. Daarom op het eten gespoten, maar ook dat wordt herkend. Helaas krijgt de kat daardoor niet de gewenste hoeveelheid binnen.

 • Calmedax
  Door Deborah, maandag 18 januari 2021

  Ik heb dit nog te weinig gegeven aan mijn bange kat Kan nog geen goed oordeel geven