Service
Winkelwagen
Menu

TROVET Hypoallergenic IPD (Insect) Hond

Kies je product (4 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 28,35
(€ 9,45 / kg)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  TROVET Hypoallergenic IPD (Insect) Hond

  TROVET Hypoallergenic IPD (Insect) hondenvoeding bevat één enkele eiwitbron (insect) en één koolhydraatbron (aardappel). In Hypoallergenic IPD (Insect) zijn de larven van de Black Soldier Fly als duurzame eiwitbron verwerkt. Omdat in Europa in dierenvoeding nog geen insecten worden gebruikt als eiwitbron, is de kans zeer klein dat een hond hiervoor een allergie heeft ontwikkeld. De combinatie van insect en aardappel zal daarom zelden een overgevoeligheidsreactie veroorzaken. Door over te stappen naar een hypoallergeen dieetvoer zoals TROVET Hypoallergenic IPD (Insect) worden reacties als krabben, schuren en bijten, langzaam gereduceerd. Daarnaast bevat TROVET Hypoallergenic IPD alle essentiële voedingsstoffen voor je hond in de optimale hoeveelheden. Opmerking: niet alle klachten zullen direct verminderen of verdwijnen. Huidaandoeningen verbeteren bijvoorbeeld langzaam. Als de klachten afnemen of geheel verdwijnen, is de diagnose voedselovergevoeligheid gesteld.

  Voedselovergevoeligheid

  Voedselovergevoeligheid betekent dat je hond (overmatig of allergisch) reageert op bepaalde ingrediënten in voeding. Dit kan goed te behandelen zijn met speciale dieetvoeding, die de ingrediënten waarvoor je hond overgevoelig is, niet bevat. De diagnose voedselovergevoeligheid kan onder andere gesteld worden op grond van de resultaten van een eliminatiedieet. Een dergelijk dieet wordt ook wel hypoallergeen genoemd en bevat één eiwit- en één koolhydratenbron waarvan bekend is dat ze zelden een overgevoeligheidsreactie veroorzaken.

  Eigenschappen en indicaties

  • Speciaal dieetvoer voor honden met voedselallergie of voedselintolerantie.
  • Een hypoallergeen dieet dat gebaseerd is op slechts 1 dierlijke eiwitbron (insect) en 1 koolhydraatbron (aardappel).
  • Helpt immunologische reacties (voedselallergie) of niet-immunologische reacties (voedselintolerantie) in de vorm van huidklachten en maagdarmklachten te voorkomen.
  • Door over te stappen op dit hypoallergene dieet, wordt de kans op jeuk gereduceerd.

  Ook verkrijgbaar in TROVET Hypoallergenic IPD natvoeding.

  Niet te gebruiken bij (contra-indicaties)

  • Overgevoeligheid voor eiwit van insect
  • Allergie voor schaaldieren
  • Het droogvoer is niet geschikt voor pups

  Gebruiksadvies

  De aanbevolen gebruiksduur voor TROVET Hypoallergenic IPD (Insect) Hond is in eerste instantie 3 tot 8 weken bij voedselallergie en -intolerantie. Wanneer de overgevoeligheidsverschijnselen verdwijnen, kan Hypoallergenic (Insect) als complete dieetvoeding voor een onbeperkte periode worden ingezet.

  Brokgrootte

  • Dikte: 8 mm
  • Lengte: 16 mm

  Inhoud

  3 of 10 kg

  Samenstelling

  Aardappel, insectenmeel, pluimveevet, vitaminen en sporenelementen, gist (hydrolisaat), calciumcarbonaat, visolie, lijnzaad.

  Analytische bestanddelen

  Eiwit (21,0%), vet (16,0%), anorganische stof (6,4%), ruwe celstof (5,0%), vocht (8,0%), overige koolhydraten (43,6%).

  Nutritionele toevoegingsmiddelen

  Vitamine A (25.000 IE/kg), vitamine D3 (2.000 IE/kg), vitamine E (500 mg/kg), calcium (1,46%), fosfor (1,34%), natrium (0,35%), kalium (0,38%), zink (100 mg/kg), jodium (2 mg/kg), linolzuur (2,1%), alfa-linoleenzuur (0,22%).

 • Bijsluiters

Andere klanten kochten ook

TROVET Hypoallergenic IPD (Insect) Hond ervaringen
 • Ben tot nu toe tevreden.
  Door Lizette, zondag 1 oktober 2023

  Dit wordt de tweede keer dat ik een zak hypoallergeen insect voor mijn hondje (kruising Shih Tzu 6jr ) koop op advies van dierenarts. Fijn dat medpets het ook heeft want de eerste zak kreeg ik mee van dierenarts maar online bestellen is handiger. (Voorheen gebruikte ik FarmFood vers en brokjes wat 3 jr lang is goed gegaan maar plots niet meer ) Rare is dat insect snacks die ik meekreeg niet gegeten wordt door mijn minimormel. Daar mag hij nu hert voor hebben wat ook maar 1 eiwit heeft. Gewoon een brokje geven kan natuurlijk ook. Jeuk en irritatie wordt langzaam minder het heeft nu eenmaal tijd nodig. Mijn hond vindt de brokjes wat te groot dan gaat hij braken dus breek ik ze voor hem netjes doormidden wat makkelijk gaat. Gelukkig eet hij maar een goeie 100 gram/dag ;)

 • Een prachtig product voor onze viervoeter . . .
  Door Yvonne van der Graaf, donderdag 7 september 2023

  Als basis gebruiken wij de insect brokken van TROVET . . . Het wordt door onze viervoeter gewaardeerd. Wel hebben wij nu ook TROVET insect nat voer erbij genomen . . . en daar gaat hij helemaal vanuit zijn bol. We proberen met deze combi dat Pip dagelijks aan zijn voedingsbehoefte kan komen. En als dessert krijgt Pip een paar leventjes van dit nat voer.

 • Medpets hondenvoer
  Door Lambert Pepping, woensdag 23 augustus 2023

  Onze hond een Duitse herder doet het heel erg goed op deze voer (trovet hypoallergenec IPD insect)

 • Prima brokken
  Door Gea, maandag 3 oktober 2022

  Sinds ze deze brokken eet en ook rijst met groente, zijn haar allergieën onder controle

 • Slecht 18 blikjes gekocht mijn boxer hond wilde het niet ete
  Door Julia Hieselaar , maandag 13 juni 2022

  Mijn boxer hond wilde het. Niet eten 18 blikjes gekocht ze is erg ziek probeer dus alles!!! Geen hap heeft ze gegeten jammer van mijn dure geld !! Julia Hieselaar!!