Snuffelmat

Huisdieren zijn dol op snacks! Om ze niet te veel te verwennen kun je ze met een snuffelmat hun best laten doen voor hun snacks of brokjes. Hierdoor moeten zij actief op zoek gaan naar hun snacks en hebben ze de traktatie ook echt verdiend. Daarnaast is de snuffelmat de perfecte mentale training voor jouw hond, konijn of knaagdier! Verstop kleine brokjes of snacks in de snuffelmat en daag je huisdier uit om ze te vinden! In het assortiment vind je verschillende snuffelmatmerken, waaronder Trixie snuffelbal, Beeztees puppy snuffelmat en Bunny Nature snuffelmat.

Een mentale uitdaging

Wil je naast fysiek ook mentaal jouw huisdier uitdagen? Dan is de snuffelmat het perfecte speelgoed! Ze worden namelijk door de geur van de snacks gestimuleerd om goed te snuffelen en te speuren naar hun snacks. Ze zullen hun snuit en poten moeten gebruiken om de snacks te vinden. Ondanks dat jouw huisdier de snacks niet zal zien zal hij doorgaan totdat hij niks meer ruikt. Dan pas weet hij zeker dat hij alle snacks heeft gevonden. De snuffelmatten zijn niet bedoeld om in te bijten of op te kauwen.

Verschillende snuffelmatten

Er zijn verschillende soorten snuffelmatten in het assortiment. Zo zijn er snuffelmatten voor honden, konijnen, knaagdieren en speciaal voor puppy’s. Voor de hond zijn de snuffelmatten voornamelijk gemaakt van fleece of polyester. Voor konijnen en knaagdieren zijn ze gemaakt van vilt of hooi en hennep, wat het extra uitdagend maakt.