Service
Winkelwagen
Menu

Seresto

Seresto is een innovatieve, geurloze en waterbestendige halsband ter preventie en bestrijding van vlooien en teken bij honden en katten. Je hebt dus de keuze uit een Seresto hond en een Seresto kat versie.

Meer informatie

1 - 3 van 3 Producten

Innovatief anti vlooien- en tekenmiddel

De vlooienband hond en kat geeft met een werkingsduur tot 8 maanden continu een lage dosering van de werkzame stoffen imidacloprid en flumethrine vrij. Deze werkzame bestanddelen werken synergetisch. Geleidelijk komen er kleine hoeveelheden vrij via de microlaag op het oppervlak van de halsband. De actieve bestanddelen van Seresto verspreiden zich vanuit deze microlaag naar de talglaag van de huid en vacht. Neutrale oliën helpen bij de verspreiding over de gehele talglaag. De actieve bestanddelen verplaatsen zich naar de talglaag wanneer dit nodig is. Dit proces wordt gereguleerd door het verschil in concentratie tussen de halsbandmatrix en het oppervlak van de halsband waardoor er een zeer nauwkeurige dosering plaatsvindt. Hierdoor blijft een optimaal lage beschermingsdosering gedurende 8 maanden aanwezig. Zo kun je vlooienbestrijden op een eenvoudige manier.

Indicaties Seresto

  • Doodt vlooien en beschermt tot 8 maanden tegen nieuwe vlooien.
  • Doodt teken en beschermt tot 8 maanden tegen nieuwe teken.
  • Beschermt tot 8 maanden tegen de ontwikkeling van vlooienlarven in de omgeving van jouw hond of kat.
  • Geschikt voor honden en katten met een vlooienallergie.
  • Doodt bijtende/zuigende luizen bij honden.

 

Seresto dosering

Je moet één halsband per hond aandoen rond de nek. Honden met een lichaamsgewicht tot en met 8 kg zijn geschikt voor Seresto < 8 kg van 38 cm lang. Honden met een lichaamsgewicht boven 8 kg zijn geschikt voor Seresto > 8 kg van 70 cm lang.

Gebruik Seresto vlooiband

Het is belangrijk om de Seresto halsband net voor gebruik uit het zakje te halen en uit te rollen. Pas de halsband aan rond de nek van uw hond en trek hem hierbij niet te strak (twee vingers tussen halsband en nek) aan. Het resterende deel van de halsband kun je door de lus schuiven en knip dit vervolgens af op 2 cm na. Deze Seresto vlooienband is ontworpen om verstikking te voorkomen. Mocht het toch voorkomen dat je hond of kat vast komt te zitten, dan zal de gesp op tijd loskomen. Voor extra veiligheid heeft Seresto een breekpunt gemaakt.