Service
Winkelwagen
Menu

Panacur - Hond & Kat

Kies je product (3 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 11,95
(€ 11,95 / st)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Panacur

  Panacur is een breed werkend ontwormingsmiddel met het werkzame bestanddeel fenbendazol voor honden en katten. Panacur is verkrijgbaar als pasta en tablet en werkt tegen de meest voorkomende wormen, zoals spoelwormen en rondwormen. Maar ook ondersteunt het bij problemen ten gevolge van Giardia. Dit middel is geschikt voor honden en katten in elke levensfase, dus ook voor puppy’s en kittens!

  Fenbendazol in Panacur

  Fenbendazol is de werkzame stof in panacur en dit is een stofje uit de groep benzimidazole-carbamaten. Het werkt zowel tegen volwassen wormen in de darmen, maar ook tegen de larven. Het is ook effectief tegen longworm. Het werkt in op de energiestofwisseling van de wormen wat leidt tot afsterven. De werking is met name in de darm. Maar een klein deel van de fenbendazol wordt in het lichaam opgenomen en via de lever verwerkt.

  Panacur Tabletten

  Panacur is verkrijgbaar in tabletten met 250 mg of 500 mg fenbendazol. Tot 10 kg kun je het beste behandelen met de 250 mg tabletten. Vanaf 10 kg kunt u de 500 mg tabletten gebruiken of een combinatie van de tabletten het best passend bij het gewicht van je huisdier. De tabletten zijn het makkelijkst wanneer je dier geen moeite heeft met het innemen ervan in de bek of door de voeding en wanneer je hond of kat een gewicht heeft zwaarder dan 6 kg.

  Panacur Pet Paste

  Panacur is ook verkrijgbaar in pastavorm. De pasta kan het makkelijkst gebruikt worden om te doseren voor dieren van 1 tot 6 kg lichaamsgewicht en voor honden en katten die lastiger zijn met het innemen van tabletten. 

  Eigenschappen

  • Geschikt voor honden en katten in elke levensfase
  • Tevens geschikt voor puppy’s en kittens 
  • Eenvoudig direct toe te dienen in de bek van je dier, maar ook verkruimeld door het voer of na het oplossen in water.

  Niet gebruiken bij

  • Kittens en puppy's die minder dan 1 kg wegen
  • Drachtige katten
  • Drachtige honden tot dag 39 van de dracht

  Panacur Tabletten Dosering

  De tabletten kunnen direct in de bek, verkruimeld door het voer of door het voer na oplossen in water worden toegediend.

  Dosering

  • Tabletten Panacur KH 250: 1 tablet per 5 kg lichaamsgewicht van de hond of kat gedurende 3 dagen
  • Tabletten Panacur KH 500: 1 tablet per 10 kg lichaamsgewicht van de hond gedurende 3 dagen

  Let op! De Panacur KH 500 tabletten zijn makkelijker te doseren bij dieren zwaarder dan 10 kg. Twijfel je over welke tabletten je moet nemen? Neem contact op met ons veterinaire team.

  Panacur Pasta Dosering

  Panacur PetPaste kan na het eten direct in de bek toegediend worden, door de injector op de tong te leggen. De pasta kan eventueel ook door het voer gemengd worden. Elke injector bevat 4,8 gram pasta, overeenkomend met 900 mg fenbendazol. Op de injector staan 18 streepjes die staan voor eenheden. Elke eenheid bevat 50 mg fenbendazol. Één Panacur PetPaste is geschikt voor gebruik bij dieren met een lichaamsgewicht van 1 tot 6 kg, ongeacht de leeftijd van het dier. Indien het lichaamsgewicht van het dier meer dan 6 kg is dient er meer dan 1 injector gebruikt te worden.

  Dosering Pet Paste (Pasta) volwassen katten

  Lichaamsgewicht Aantal eenheden
  1,0 tot 2 kg lichaamsgewicht Dagelijks 3 eenheden gedurende 2 dagen
  2,1 tot 4 kg lichaamsgewicht Dagelijks 6 eenheden gedurende 2 dagen
  4,1 tot 6 kg lichaamsgewicht Dagelijks 9 eenheden gedurende 2 dagen

  En zo verder.

  Dosering Pet Paste (Pasta) kittens, puppies en volwassen honden

  Lichaamsgewicht Aantal eenheden
  1,0 tot 2 kg lichaamsgewicht Dagelijks 2 eenheden gedurende 3 dagen
  2,1 tot 3 kg lichaamsgewicht Dagelijks 3 eenheden gedurende 3 dagen
  3,1 tot 4 kg lichaamsgewicht Dagelijks 4 eenheden gedurende 3 dagen
  4,1 tot 5 kg lichaamsgewicht Dagelijks 5 eenheden gedurende 3 dagen
  5,1 tot 6 kg lichaamsgewicht Dagelijks 6 eenheden gedurende 3 dagen

  En zo verder.

  Hoe vaak gebruik je Panacur?

  Hoe vaak je Panacur aan jouw hond of kat moet geven wordt bepaald aan de hand van bepaalde richtlijnen. Met onze wormwijzers voor hond en kat kan je gemakkelijk bepalen hoe vaak jouw hond of kat ontwormt moet worden.

  Panacur bij puppy's

  Zoals aangegeven is panacur geschikt voor honden in alle levensfases dus ook voor pups. Omdat pups meestal alleen besmet zijn met spoelwormen en niet met lintwormen is panacur een prima middel om gericht te ontwormen. De Panacur PetPaste is vaak het meest geschikt. Hou de dosering aan zoals aangegeven in de tabel. 

  Panacur bij konijn

  Voor konijnen is de dosering van de Panacur PetPaste anders dan voor honden en katten. Als je de PetPaste wilt gebruiken voor je konijn, raadpleeg dan eerst je dierenarts voor de dosering.

  Panacur bij Giardia

  Fenbendazol in Panacur is de eerste keuze in de behandeling tegen Giardia. Overleg met je dierenarts hoe lang en met welk interval je dit het beste kunt geven aan je hond of kat. In onze blog Giardia bij honden en katten kun je meer lezen over de aanpak.

  Bij problemen ten gevolge van Giardia is een ontwormingskuur alleen vaak niet voldoende. Daarnaast moeten er een aantal hygiënische maatregelen genomen worden in verband met herbesmetting, zoals: langharige dieren wassen, voer- en drinkbakken met kokend water reinigen, dagelijks vers kraanwater aanbieden en mandjes en kleedjes op hoge temperatuur wassen. Ook is het belangrijk alle dieren in een huishouden tegelijkertijd te behandelen.

  Panacur Giardia Dosering

  Om werkzaam te zijn tegen Giardia wordt een dosering aangehouden van 50 mg per kg kat of hond. Dit betekent dus 1 tablet van 250 mg Panacur per 5 kg lichaamsgewicht per dag of 1 tablet van 500 mg Panacur per 10 kg lichaamsgewicht per dag. 

  Hoe snel werkt Panacur bij Giardia?

  Panacur wordt vrij snel opgenomen in de darmen van je hond of kat. Het duurt meestal wel 5 dagen voordat het echt gaat werken. Om herbesmetting te voorkomen is het dus belangrijk om je hond tijdens de behandeling te wassen, in ieder geval op dag 3 en 5 van de behandeling en daarnaast dagelijks het gebied rond de anus na elke ontlasting. 

  VET logo
 • Bijsluiters

Andere klanten kochten ook

Panacur - Hond & Kat ervaringen
 • Prima.
  Door Marna, maandag 29 januari 2024

  Gebruik dit al jaren voor mijn hondje en ben er tevreden over.

 • Hele goede ontworming ook voor Giardia parasiet
  Door Jacky, donderdag 25 januari 2024

  Goede tabletten en de hond eet ze makkelijk op in een broodballetje met pindakaas😁

 • helemaal prima
  Door kleintje, dinsdag 23 januari 2024

  alles is helemaal rima gegaan van bestellen tot verzending en ontvangen , niks op aan te merken

 • Zeer grote tabletten
  Door Nathalie, dinsdag 23 januari 2024

  Zijn gelukkig wel goed fijn te malen. Of ze hebben geholpen? Ik weet het niet want preventief gegeven. 2 van de 3 katten namen het zonder moeite in

 • Werkt prima
  Door Barbara Wever, donderdag 11 januari 2024

  Werkt prima, gebruikt tegen Giardia, overdoseren wel een must bij het huisdier dat ziek is. De anderen gewoon doseren, want alle dieren moeten dan behandeld worden. 7 dagen geven, 5 dagen rust, 7 dagen geven, en de kitten was gelukkig weer in orde...