Service
Winkelwagen
Menu

Nomyiasis Anti-Myiasis Spray

Dit product is niet langer verkrijgbaar.

Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Product Informatie

  Nomyiasis Anti-Myiasis Spray

  De Nomyiasis Spray gaat infecties met vliegenlarven (maden) en vliegeneitjes bij konijnen, pluimvee, postduiven en kleine knaagdieren tegen. Myiasis vliegen komen vooral af op een vacht die bevuild is met ontlasting en urine. Deze spray kan ook preventief worden gebruikt. Het wordt aangeraden om hier al in de vroege zomer mee te beginnen.

  Toediening

  Voordat u de spray gebruikt is het voor een goed resultaat belangrijk dat de vervuilde vacht eerst goed wordt schoongemaakt. Aangekoekte ontlasting, losse haren en klitten dienen verwijderd te worden. Spray de Nomyiasis op een afstand van 15 cm op uw dier. Doe dit met name in de omgeving van de staart, liezen, tussen de achterpoten en de onderrug. Bij vogels is dit met name het gebied rond de cloaca en aan de onderzijde van de vleugels. De vacht moet tot op de huid geraakt worden. De spray kan ook op een gladde handschoen aangebracht worden waarna de vacht of veren kunnen worden ingewreven.

  In het geval van een infectie met maden is het essentieel om de dierenarts te raadplegen. Het tegengaan van de maden is slechts onderdeel van de behandeling. Als uw dier regelmatig last heeft van aangekoekte ontlasting, is het raadzaam om uw dierenarts te raadplegen.

  Dosering

  • Dieren tot 2 kg: 2 spraydoseringen per 250 gram.
  • Dieren zwaarder dan 2 kg: 16 spraydoseringen per dier.

  Tijdens de risicovolle periode een keer per maand toedienen.

  Contraindicatie

  • Niet gebruiken bij dieren jonger dan 8 weken.
  • Nier gebruiken bij zogende en lacterende dieren.
  • Niet gebruiken bij schildpadden
  • Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor een van de bestanddelen.

  Samenstelling

  Per ml: Ivermectine 0,5 mg, S-methopeen 1mg

Andere klanten kochten ook