> Kattengras

Kattengras

Katten hebben een natuurlijke behoefte om gras te eten. Tegenwoordig kun je kattengras ( Cyperus alternifolius 'Zumula') als plantje kopen of zaadjes van kattengras kopen en deze zelf planten. Dit is ideaal voor katten die niet buitenkomen en anders aan kamerplanten gaan knagen!

Top 3 kattengras bij Medpets

1. Gimcat Kattengras

gimcat kattengras

Kattengras van Gimcat is er in verschillende soorten en kun je zelf kweken voor je kat.

2. Nobby Kattengras

Nobby kattengras

Met het kattengras van Nobby kun je zelf kattengras kweken voor je kat!

3. Trixie Kattengraszaad

Trixie kattengras

Met het kattengraszaad van Trixie ontstaat er heerlijk kattengras voor jouw kat.

Bekijk het gehele kattengras assortiment van Medpets!

kat plant

Kamerplanten kunnen giftig zijn, waardoor het goed is om jouw kat een alternatief aan te bieden. Katten die buiten komen kunnen daar gras eten. Niet alle grassoorten zijn echter geschikt om te eten. Zo kunnen sommige soorten irriterend werken of hebben scherpe randjes met weerhaakjes. Buitengras kan ook behandeld zijn met pesticiden of andere chemische stoffen. Hierdoor is het ook handig om voor jouw buitenkat kattengras te kopen. Deze bevatten vitamines en mineralen en zijn malser.

Kattengras kun je makkelijk zelf kweken. Zaadjes kun je los kopen of zijn samen te koop met een potje of bakje en een groeimedium. GimCat heeft verschillende soorten kattengras, zoals Gimcat Kattengras in Snelkiemzakje, Gimcat Kattengras en GimCat Hydro-Gras. Catit Senses heeft een speciaal design waarin je het gras kunt kweken voor meer stabiliteit en makkelijke reiniging.

Foliumzuur

Het eten van gras is heel natuurlijk voor katten. Elke kat wilt grassen en kruiden eten. Dit komt doordat er een natuurlijke behoefte is aan foliumzuur. Foliumzuur is een B6 vitamine die hemoglobine aanmaakt in de rode bloedcellen en zorgt voor het zuurstoftransport in het lichaam. In gras zit foliumzuur. Katten kunnen dit zelf niet aanmaken en moeten dit uit hun voeding halen. Tegenwoordig zit er voldoende foliumzuur in de commerciële voeding, maar katten blijven de drang houden om gras te eten.

Overgeven

Kattengras helpt jouw kat om over te geven. Katten zijn carnivoren en het spijsverteringsstelsel is niet gemaakt om voedsel van plantaardige oorsprong te verteren. Zo helpt gras jouw kat om af te komen van onverteerbare delen zoals botjes en haarballen. Haarballen ontstaan doordat ingeslikte haren gaan samenklitten in het spijsverteringsstelsel. Als de haarbal zich nog niet in de darmen bevindt, kan deze opgebraakt worden.

Vezels

Gras bevat ook veel vezels. Vezels hebben veel voordelen voor de spijsvertering. Ze helpen bij een goede darmwerking en darmflora en zorgen voor een verzadigd gevoel.

Deel dit artikel