Hill's Metabolic

Hill’s Metabolic is een voer om je dier op een verantwoorde manier af te laten vallen zonder er heel veel mee bezig te moeten zijn. Geen extra toevoegingen hoeven doen aan het gebruikelijke voer of alles nauwkeurig moeten afmeten en dergelijke, maar Metabolic doet het werk. Inmiddels heeft Hill’s deze voerlijn uitgebreid met een aantal specialisaties om te kunnen voorzien in specifieke doeleinden. Het komt namelijk nogal eens voor dat een kat niet alleen last heeft van overgewicht, maar ook te maken heeft met urinewegaandoeningen. Hill’s heeft daar een specifiek voer voor gemaakt, maar bijvoorbeeld ook voor de hond met overgewicht en last van de gewrichten. Daarnaast zijn er ook snacks van Metabolic voor de hond en kat om je dier toch nog een extraatje te kunnen geven zonder je gelijk schuldig te hoeven voelen.

Metabolic en Metabolic Mini

Er is klinisch bewezen dat het lichaamsvet van honden en katten met 28% op een veilige manier vermindert in 2 maanden tijd. Daarnaast is het een zeer smakelijk voer dus de kans is groot dat ook je kieskeurige viervoeter toch graag toetast. Metabolic is verkrijgbaar voor zowel de (kleine) hond als de kat.

Metabolic Urinary

Wanneer je hond overgewicht heeft maar ook last heeft van bijvoorbeeld struvietstenen dan is Metabolic Urinary wellicht een uitkomst. Dit voer helpt bij het afvallen. Het is klinisch bewezen dat het lichaamsgewicht met 13% afneemt in 60 dagen. Daarnaast helpt het bij het oplossen van struvietstenen. Bij honden die aanleg hebben voor struviet-, calciumoxalaat- en calciumfosfaatkristallen en -urolieten kan de behandeling met dit voer helpen te voorkomen dat het terugkomt.

Metabolic Urinary Stress

Voor katten met gewichtsproblemen en aan stress-gerelateerde aandoeningen aan de lagere urinewegen heeft Hill’s Metabolic Urinary Stress ontwikkeld. Het is klinisch bewezen dat het lichaamsvet met 11% vermindert in 60 dagen en dat het de terugkeer van symptomen van blaasontsteking zonder aanwijsbare oorzaak (Feline Idiopathische Cystitis) met 89% vermindert.

Metabolic Mobility

Wanneer je hond naast overgewicht ook ondersteuning kan gebruiken voor zijn gewrichten kan Metabolic mobility deze ondersteuning bieden. Het is klinisch bewezen dat de mobiliteit verbetert in 21 dagen. Het gewicht vermindert met 13% in 60 dagen

Metabolic Treats

Ook huisdieren die op dieet zijn verdienen op zijn tijd een lekkere snack. Speciaal voor die momenten zijn de Metabolic Treats ontwikkeld. Deze snacks zijn een lekkere en gezonde aanvulling op het Metabolic dieet.