Service
Winkelwagen
Menu

Groene Os Glucosamine Complex - Paard/Pony

Kies je product (1 varianten)
Nu besteld, maandag in huis
€ 103,75
(€ 103,75 / kg)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4.8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Groene Os Glucosamine Complex

  Groene Os Glucosamine Complex voor paarden en pony's is een aanvullend diervoeder dat bestaat uit diverse mineralen en vitaminen welke kunnen bijdragen aan de opbouw van kraakbeen en aan het behoud van gezond kraakbeen. Dit kan bijdragen aan een verbeterde conditie van gewrichten.

  Het Glucosamine Complex poeder wordt gebruikt ter ondersteuning van het bewegingsapparaat. Het ondersteunt een goede conditie van gewrichten, kraakbeen, bindweefsel, spieren, pezen en ligamenten (banden), maar draagt ook bij aan een goede aanmaak van bot en vloeistofpeil (gewrichtssmeervloeistof).

  Dosering:

  Aanvullend diervoeder voor pony's en paarden. Tenzij de dierenarts of therapeut anders voorschrijft, starten met 3 maatscheppen per dag.
  Bij zeer duidelijke verbetering rustig afbouwen naar onderhoudsgebruik van 1 maatschep per dag.
  Het poeder of het (kracht)voer bevochtigen zodat het poeder niet uit de voerbak geblazen wordt. Bij verbetering rustig afbouwen naar de onderhoudsdosering:

  Niet gebruiken bij:

  Glucosamine complex niet gebruiken bij dieren met suikerziekte (diabetes mellitus) of een verminderde nierfunctie. Bij gebruik voor dieren tijdens dracht- en lactatieperiode of bij opgroeiende dieren alleen in overleg met de dierenarts.

  Ingrediënten

  Calciumcitraat, Magnesiumcitraat, Glucosamine KCL sulfaat, Chondroïtinesulfaat (90%), Vitamine C (Ascorbinezuur), MSM (Methylsulfonylmethaan).

  Eigenschappen per ingrediënt:

  • De belangrijkste eigenschap van Groene Os Glucosamine Complex is dat het product in staat is om proteoglycanen aan te maken. Proteoglycanen vormen, samen met water, de belangrijkste onderdelen van de gewrichtsvloeistof. Ongemak dat ontstaat door een tekort aan gewrichtsvloeistof kan hierdoor dan ook sterk afnemen. Het bewegen op zich kan gemakkelijker worden en door toegenomen beweging kan de stofwisseling in de gewrichten weer toe nemen.
  • Glycosaminoglycanen vormen de basisstructuur van het kraakbeen; deze worden onder andere gevormd door glucosamine en chondroïtine. Chondroïtine draagt tevens bij aan een verhoging van het hyaluronzuur gehalte. Dit zuur werkt als smeermiddel in de gewrichten.
  • MSM is de leverancier van de belangrijkste zwavelverbindingen, welke nodig zijn voor de aanmaak van collageen en keratine en de (weder) opbouw van het kraakbeen.
  • Ascorbinezuur (Vitamine C) is onmisbaar voor de aanmaak van bindweefsel en kraakbeen en remt de afbraak van glycosaminoglycanen.
  • Calcium- en Magnesiumcitraten zijn licht verteerbaar en derhalve goed inzetbaar om als bouwstenen voor de botten en gewrichten te fungeren. Het bindweefsel maakt bij zijn opbouw ook gebruik van calcium- en magnesiumcitraat.
  • Magnesium draagt bij aan een goede spierontspanning.

  Voor meer informatie, open de PDF bijsluiter onderaan deze pagina.

  VET logo
 • Bijsluiters

Andere klanten kochten ook

Groene Os Glucosamine Complex - Paard/Pony ervaringen
 • Super !!
  Door I, zondag 17 oktober 2021

  Ik merk enorm veel verschil bij mijn 30 jarige paard. Loopt weer zo soepel!!

 • Prima supplement
  Door Dana, dinsdag 29 juni 2021

  Gebruik dit al jaren voor mijn paarden. Merk duidelijk verschil als ze het wel of niet krijgen, vooral bij mijn oude merrie. Ze zijn soepeler en starten makkelijker op. Fijn product, wel prijzig

 • Betaalbaar
  Door Annet, dinsdag 2 juli 2019

  Wordt heel goed gegeten. Gebruik het nog te kort om verschil te zien

 • Prima spul.......
  Door Robin , zondag 8 juli 2018

  Onze Kas, een Engelse Springer van 7 , liep plotseling mank aan de rechter achterpoot. Vooral bij het uit de mand komen trok hij met die poot waarbij het dan langzaam weer iets beter werd. Na spel en training was het best heftig. Lijnrust gaf geen verbetering. Na bijna 3 maanden op Glucosamine Complex en veel zwemmen loopt hij weer als vanouds. Conclusie: verwacht geen snelle verbetering maar houdt gewoon vol. Onze Kas blijft dit nu gebruiken , ook ter verkoming van.......