Service
Winkelwagen
Menu

Fidavet Cavalesse oral

Kies je product (1 varianten)
Onbekende levertijd
€ 86,25
(€ 1.437,50 / kg)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Staart- en maneneczeem

  Huidallergieën in de zomer, zoals staart- en maneneczeem, die worden veroorzaakt door reacties op beten van Culicoides-muggen, kunnen ernstige en frustrerende aandoeningen zijn, aangezien zij vaak moeilijk onder controle te krijgen zijn. Om te helpen bij de preventie, staan paarden vaak volledig onder een deken in de wei, krijgen ze beperkt toegang tot grasland of worden ze met insectenwerende middelen bespoten. Als behandeling zijn antihistaminica en corticosteroïden mogelijk, maar die kunnen bijwerkingen hebben.

  Eigenschappen Cavalesse Oral

  Fidavet Cavalesse is een natuurlijk aanvullend diervoeder dat een aangepaste samenstelling van in water oplosbare vitaminen en mineralen, waaronder nicotinamide, bevat. Eenmaal per maand dient de inhoud van elk zakje in water te worden opgelost. De orale oplossing die daardoor ontstaat, kan dagelijks via een speciale pipet over een handvol voer worden gesprenkeld of aan een traktatie, zoals een suikerklontje, worden toegevoegd. Het supplement helpt om de huid van paarden gezond te houden door de afgifte van histamine in de huid te verminderen.

  Gebruik

  Aan paarden en pony's die minder dan 500 kg. wegen, moet dagelijks 2 ml. Cavalesse worden toegediend, terwijl paarden van meer dan 500 kg. een dosis van 3 ml per dag moeten krijgen. Doe de inhoud van 1 zakje in de flacon en vul de flacon tot aan de markeerstreep (80 ml.) met kraanwater. Goed schudden tot een heldere oplossing ontstaat. Cavalesse is nu klaar voor gebruik.

  VET logo

Andere klanten kochten ook

Fidavet Cavalesse oral ervaringen
 • Geweldig
  Door Nicole, zaterdag 15 april 2017

  Ik heb het bij mijn vorig paard ook geprobeerd. Inderdaad al heel vroeg in het jaar al gebruiken en strikt iedere dag. En smeerde de manen in met baby olie zonder parabenen en al die andere rotzooi omdat ze gewoon ook gevoelige huid had.Deze methode werkte geweldig.

 • moeilijk in te schatten
  Door Lisanne, maandag 5 september 2016

  Ik ben pas begin augustus begonnen en dit was denk ik te laat (staat ook op de verpakking dat je in het voorjaar moet beginnen, kwam helaas te laat achter dit product). Maar ben maar alsnog begonnen omdat dit verder wel mogelijk is. Helaas is de manenkam alsnog bij de schoft eraf geschuurd. Ook de staart is kapot geschuurd, heb deze uiteindelijk maar geschoren. Volgend jaar ga ik op tijd beginnen, kijken of dit effect heeft.

 • we gebruiken dit product tegen jeuk
  Door Erna, vrijdag 25 juli 2014

  Een goede ondersteuning in de "strijd" tegen de ongemakken van allergieen.

 • Zeer goede ervaringen.
  Door janine, donderdag 31 oktober 2013

  Onze Fries reageert ontzettend goed op cavalesse topical gel en op cavalesse supplement. Het werkt remmend waardoor hij nog maar 10 procent en in het hoogseizoen 20 procent last heeft van zijn zomerexceem verschijnselen. We hebben zelfs geen vliegendeken meer op wat voorheen absoluut moest vanwege zomerexceem tot bloedens aan toe. Zodra ik nu cavalesse verminder dan begint hij weer jeukverschijnselen in zijn manen te vertonen. In september was ik er een week mee gestopt en was duidelijk jeuk verergering te constateren. Nu eind oktober zelfde verhaal. Of terwijl de vliegjes zijn nog in omloop en ik ga nu ook voor oktober/november Cavalesse bij bestellen. Zeker de moeite waard om het te proberen vanaf februari/maart mee starten en door blijven geven tot seizoen voorbij is. Oktober was het nog 20 graden dus de vliegjes waardoor het veroorzaakt wordt zijn er nog volop helaas.