Service
Winkelwagen
Menu

Calibra

Calibra’s geschiedenis dateert van 2001. Samen met de hulp van dierenartsen ontwikkelde zij een nieuw assortiment droogvoer, speciaal samengesteld voor huisdieren. Het voer is gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten, die ook geschikt zijn voor jouw huisdier met voedselintolerantie of een gevoelige spijsvertering.

Meer informatie

1 - 24 van 76 Producten

De basis

Calibra werkt met een aantal natuurlijke en smakelijke basisingrediënten, met elk hun eigen bijzondere kenmerken:

 • Kip: een zeer goed verteerbare eiwitbron met een laag vetgehalte, welke goed getolereerd wordt door de meeste huisdieren.
 • Lam: lamsvlees is een makkelijk te verteren vleesbron met een hoge voedingswaarde; erg geschikt voor gevoelige huisdieren.
 • Zalm en zalmolie: een bron van biologisch waardevolle eiwitten, peptiden, vitaminen, mineralen en omega 3-vetzuren, ter ondersteuning van het immuunsysteem en ter bevordering van de kwaliteit van de huid en vacht.
 • Eend: een smakelijke, hypoallergene vleesbron boordevol eiwitten en mineralen.
 • Kalkoen: een goed verteerbare eiwitbron met een laag vetgehalte, welke een positieve smaakbeleving geeft aan de voeding.
 • Gevogeltevleesmeel: een bron van eiwitten en goed verteerbaar, geeft een heerlijke smaak aan de voeding.
 • Rijst: een hypoallergeen en licht verteerbare graansoort met een hoogwaardig koolhydratengehalte.
 • Aardappel: een van nature glutenvrij ingrediënt en een bron van goed verteerbare koolhydraten.

Naast deze smakelijke basisingrediënten bevatten de recepten een combinatie van vitamines, mineralen en een aantal andere nuttige toevoegingen:

 • Zeewier: ondersteunt het afweersysteem en helpt de vorming van tandplak en tandsteen verminderen.
 • Mix van kruiden en vruchten: een heerlijke combinatie van extract van sinaasappel, rozemarijn, tijm en peterselie. Helpt schadelijke bacteriën te verminderen en ondersteunt het immuunsysteem.
 • Yucca extract: dit palmachtige plantje draagt bij aan een gezonde darmfunctie en spijsvertering. Helpt tevens bij het verminderen van vieze luchtjes.
 • Bèta-glucanen: glucanen komen voor in granen, zoals haver en in gisten en paddenstoelen. Ze ondersteunen het immuunsysteem.
 • Fructo-oligosacchariden en mannan- oligosacchariden: prebiotica ter bevordering van de darmfunctie en het immuunsysteem.
 • Chondroprotectiva: dit zijn de kraakbeen beschermende middelen chondroïtine en glucosamine. Ze ondersteunen de gewrichten.
 • Biologisch selenium: ondersteunt de lichaamsweerstand.
 • Zinkchelaat: heeft een positieve bijdrage op de gezondheid van de huid en vacht.
 • Calcium en fosfor: ondersteunt een optimale groei en de ontwikkeling van botten en gewrichten.

Specifiek afgestemde voeding

Calibra kent 4 soorten huisdierenvoeding, speciaal afgestemd op de volledige voedingsbehoefte van jouw hond of kat.

Veterinary Diets

Heeft jouw huisdier baat bij speciale dieetvoeding vanwege gezondheidsproblemen? Veterinary Diets wordt ingezet bij de meest voorkomende gezondheidskwalen bij je huisdier. Een veelvoorkomend verschijnsel bij huisdieren is bijvoorbeeld blaasgruis; een vervelende en pijnlijke aandoening in de urinewegen. Calibra Cat Veterinary Diets – Struvite & Oxalate Management voor katten en Calibra Dog Veterinary Diets – Struvite & Oxalate Management voor honden bieden dan de juiste ondersteuning. Je vindt hier het volledige assortiment van Calibra Veterinary Diets Dog en Calibra Veterinary Diets Cat.

Expert Nutrition

Voor de specifieke voedingsbehoeften van jouw hond of kat is er Calibra Expert Nutrition. De recepten van Expert Nutrition zijn speciaal afgestemd op de specifieke voedingsbehoefte van jouw huisdier. Een echte werkhond heeft bijvoorbeeld meer baat bij energierijke voeding als Calibra Dog Expert Nutrition Energy, dan een schoothondje dat in de stad woont. En zo is er voor onze huistijgers Calibra Cat Expert Nutrition House Cat, terwijl een echte buitenkat geen voordeel uit dit voer zal halen.

Grain Free

Graanvrij honden- of kattenvoer kan helpen allergische reacties bij je huisdier te verkleinen. Voor overgevoelige huisdieren heeft Calibra een graanvrije voedingslijn: Calibra Grain Free Dog en Calibra Grain Free Cat.

Hypoallergenic

Calibra Hypoallergenic is hypoallergene voeding die je je hond of kat levenslang geeft. De voeding is verkrijgbaar voor pups, junior, volwassen en senior honden verdeeld over drie lichaamsgroottes: kleine, middelgrote en grote hondenrassen. De voedingslijn is uiteraard ook verkrijgbaar voor kittens, volwassen en senior katten. Zo geef je je geliefde huisdier zijn gehele leven lang het allerbeste!