Service
Winkelwagen
Menu

BugsforPets Hond

Bugsforpets is een Nederlands familiebedrijf dat is gespecialiseerd in diervoeding op basis van insecten. Bugforpets is opgericht in 2013 en was het eerste bedrijf dat hondenbrokken op basis van insecten introduceerde onder de dierenspeciaalzaken. Dit is vandaag de dag nog steeds zo. Alle voeding en snacks van Bugsforpets bevat één enkele eiwitbron, insect. In Europa worden er zelden insecten gebruikt als eiwitbron in dierenvoeding, hierdoor is de kans zeer klein dat een hond hiervoor een allergie heeft ontwikkeld. Het produceren van dit voer is tevens erg natuurvriendelijk. Dit komt doordat insecten weinig tot geen broeikasgassen uitstoten, hierover later meer. Naast de gedroogde insecten bevat het hondenvoer van Bugforpets ook aardappelen, groenten, kruiden, zaden en zalmolie. Dit is allemaal verwerkt tot één smakelijke brok.

Meer informatie

1 - 9 van 9 Producten

Duurzaamheid

De verwerking van de Black Soldier Flies in de Bugsforpets hondenvoeding vindt plaats in Nederland. De BSF vlieg heeft een levenscyclus van slechts 8 weken. Daarnaast is het aantal liter water die nodig zijn om eiwitten te produceren uit het vlees van deze vlieg erg laag. Om 1kg eiwitten uit de BSF vliegen te verkrijgen wordt ongeveer 8 liter water verbruikt, bij 1 kg eiwitten van koeien wordt 8350 liter water verbruikt. De BSF-larven worden uitsluitend met plantaardige grondstoffen opgekweekt en onder GMP+ certificatie door een NVWA erkende kweker. Al met al een hele duurzame manier om hondenvoer te produceren.

Aanbod

Medpets heeft twee soorten droogvoedingen van Bugforpets in het assortiment. De ene heeft een krokante brok en de andere een geperste brok. De krokante brok heeft een smakelijke crunchy bite en bij de geperste brok worden ingrediënten niet snel aangetast of gaan ze snel verloren. Dit komt doordat de geperste brokken op een lagere productietemperatuur gemaakt worden. Bij extruderen wordt het wel op een hogere temperatuur gemaakt. De geperste brok heeft echter geen crunchy bite.

Filters

Sorteren

Filters

  • Speciale kenmerken
  • Aandoening
  • Smaak
  • Prijs