Service
Winkelwagen
Menu

BugsforPets

Bugsforpets is een Nederlands familiebedrijf welke is gespecialiseerd in diervoeding op basis van insecten. Bugsforpets is opgericht in 2013 en was het eerste bedrijf in Europa dat hondenbrokken op basis van insecten introduceerde onder de dierenspeciaalzaken.

Meer informatie

1 - 5 van 5 Producten

Dit is vandaag de dag nog steeds zo. Alle voeding en snacks van Bugsforpets bevatten één eiwitbron, namelijk insect, en zijn graan en gluten vrij. Omdat insect een unieke eiwitbron is binnen de dierenvoeding in Europa is de kans zeer klein dat een hond hiervoor een allergie heeft ontwikkeld. Het produceren van dit voer is tevens erg natuurvriendelijk. Dit komt doordat insecten weinig tot geen broeikasgassen uitstoten, hierover later meer. Naast de gedroogde insecten bevat het hondenvoer van Bugsforpets ook aardappelen, groente, fruit, kruiden, zaden en zalmolie (enkel in de Crunchy brok). Dit is allemaal verwerkt tot één smakelijke brok. De BugsforPets Pressed is speciaal ontwikkeld voor honden met een allergie of intolerantie en is daarmee hypoallergeen.

Duurzaamheid

BugsforPets wordt geproduceerd in Nederland welke zorgt voor weinig transportverkeer en daarmee minder C02 uitstoot. Als insectenbron wordt er gebruik gemaakt van de Black Soldier Fly (hierna BSF). Deze vlieg heeft een levenscyclus van slechts 8 weken waardoor er binnen korte tijd een eiwitbron is. Daarnaast is het aantal liters water die nodig zijn om de BSF eiwitten te produceren erg laag. Om 1kg eiwitten uit de BSF vliegen te verkrijgen wordt ongeveer 8 liter water verbruikt, bij 1 kg eiwitten van koeien wordt 8350 liter water verbruikt. De BSF-larven worden uitsluitend met plantaardige grondstoffen opgekweekt en onder GMP+ certificatie door een NVWA erkende kweker. Al met al een hele duurzame manier om hondenvoer te produceren.

Aanbod

Medpets heeft twee soorten droogvoedingen van Bugsforpets in het assortiment. De crunchy variant is een Krokante Brok met een lekkere bite. Deze brok geschikt voor honden vanaf 12 weken. Daarbij is de brok licht verteerbaar en uitermate geschikt voor honden met darmproblemen. Het laurinezuur wat insecten bevatten is in staat om micro-organismen te bestrijden. De Pressed variant is een Geperste Brok die op een lagere temperatuur wordt gemaakt als de krokante brok. Hierdoor worden de ingrediënten niet snel aangetast of gaan ze niet snel verloren. Bij het persen van de brok worden wel hogere temperaturen gemaakt. Deze brok heeft geen crunchy bite.