Service
Winkelwagen
Menu
Profiteer nu tijdelijk van 10% korting op snacks met kortingscode MEDPETSEK10 Lees meer

Bonpard Non-Obesitas

Kies je product (1 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 47,95
(€ 2,40 / kg)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Bonpard Non-Obesitas

  Bonpard Non-Obesitas is speciaal samengesteld om te dikke paarden en pony's op een verantwoorde manier te laten vermageren. Overgewicht kan leiden tot gezondheidsproblemen. Daarnaast hebben paarden en pony's met overgewicht een verhoogd risico op hoefbevangenheid. Bonpard Non-Obesitas past, in combinatie met voldoende beweging, in een vezelrijk en energie-arm ruwvoer vermageringsdieet.

  Eigenschappen

  Bonpard Non-Obesitas heeft een lager energiegehalte om uw paard of pony te helpen afvallen. Het voer bevat een hoog aandeel aan eiwit om het verlies van spiermassa te helpen voorkomen. Dit eiwit zit onder andere in luzernemeel en sojabonen. Daarnaast bevat dit voer het kaf van de haverkorrel. Dit vormt samen met grof luzerne een bron van vezels. Het aandeel van zetmeel en suikers in Bonpard Non-Obesitas is laag. Er is een kleine hoeveelheid zoetstof aan het voer toegevoegd voor de smakelijkheid. Daarnaast bevat het voer alle vitaminen, mineralen en sporenelementen die het paard nodig heeft.

  Afvallen

  Als een paard of pony te zwaar is, kan dit gevolgen hebben voor zijn gezondheid. Om een paard te laten vermageren moet de energieopname minder zijn dan zijn energieverbruik. Dit betekent dat het paard minder energie gevoerd moet krijgen en meer moet bewegen. Als het paard getraind wordt tijdens het afvallen, wordt het vermageren versneld. De spieren van het paard gebruiken op het moment van trainen namelijk extra energie, maar de rest van de dag ook. Als u het paard niet traint tijdens het vermageren kan een paard heel zuinig met zijn energie omgaan en duurt het bereiken van het streefgewicht langer.

  Een beperking van het voer is bij het afvallen noodzakelijk. Dit mag echter niet leiden tot tekorten aan bijvoorbeeld vezels, eiwitten, vitaminen of mineralen. Bonpard Non-Obesitas is zo samengesteld dat het alle voedingsstoffen bevat die het paard nodig heeft. Het is echter wel van belang om het aanpassen van het dieet in samenspraak met een dierenarts te doen. Door het paard na 4 tot 6 weken te controleren kan worden nagegaan of het rantsoen aangepast moet worden.

  Extra informatie

  • Voer dagelijks minimaal 4 porties hooi en 2 porties Bonpard Non-Obesitas. Zorg dat uw paard nooit langer dan 6 uur geen eten heeft.
  • Markeer op een voerschep welke hoeveelheid voer u nodig heeft.
  • Weeg hooi en stro op een personenweegschaal of met een unster.
  • Training en beweging versnellen het afvallen.
  • Geef het paard afleiding om verveling tegen te gaan.
  • Laat uw paard en het voer elke 4 tot 6 weken door een dierenarts nakijken.
  • Houdbaarheid: tot 6 maanden na productiedatum (zie verpakking). Bewaarcondities: Koel en droog.

  Let op

  Bonpard dieetvoeder mag alleen gegeven worden op advies van uw dierenarts op basis van een gestelde diagnose.

  Samenstelling

  Luzerne, havermoutpellets, sojapellets, tarwegries, grof luzerne, molashine, mineralen- en vitaminenpremix, sucram zoetstof.

Andere klanten kochten ook

Bonpard Non-Obesitas ervaringen
 • bonpard voer op voorschrift dierenarts
  Door arja schuurmans, maandag 12 maart 2018

  Mijn dierenarts heeft dit product voorgeschreven voor een hoefbevangen merrie. Ik had het snel nodig. Het is snel geleverd en bevalt heel goed. De merrie eet het graag.