Service
Winkelwagen
Menu

Bonpard Motility

Kies je product (1 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 49,20
(€ 2,46 / kg)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis.
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4.8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Bonpard Motility

  Bonpard Motility is speciaal ontwikkeld voor paarden met koliek als gevolg van harde mest of verstoppingen. Een chronische insufficiëntie van de dunne darm kan leiden tot een trage doorstroomsnelheid van het voer in de darmen. Dit kan koliek door verstoppingen en harde mest tot gevolg hebben. Dit voer helpt de darmbeweging bevorderen en draagt bij aan een goede doorvoer van het voedsel in de darmen.

  Eigenschappen

  De ingrediënten in Bonpard Motility zijn voorbehandeld (ontsloten) zodat de enzymen in de dunne darm deze beter en sneller af kunnen breken. De dunne darm verteert hierdoor het overgrote deel van het voer. Op deze manier blijft er weinig voer over dat een verstopping in de dikke darm kan veroorzaken. Daarnaast bevorderen de vezels in het voer de darmbeweging en fermentatie.

  Verstopping

  Als het voer niet goed doorstroomt in de darmen kan dit tot verstoppingen, verstopingskoliek en harde mest leiden. Dit kan komen door een chronische insufficiëntie van de dunne darm. Een speciaal voer kan helpen om de darmbeweging te stimuleren. Koliek kan vele oorzaken hebben. Uw dierenarts kan het beste oordelen wat de oorzaak van de gezondheidsklachten bij uw paard is en hier een behandelplan voor opstellen.

  Bonpard Motility bevat speciaal geselecteerde vezels als tarwezemelen, kaf van haverkorrel die de darmbewegingen stimuleren. Daarnaast bevat dit voer luzerne. Luzerne heeft een hoog waterbindend vermogen. Dit draagt bij aan het minder snel indrogen van de darminhoud. Een vochtige darminhoud zal minder snel vastlopen en dus minder snel een verstopping veroorzaken. De zemelen in Motility stimuleren de darmbeweging en daarmee ook de menging van het voer met verteringsenzymen.

  Extra Informatie

  • Geef uw paard een zoutblok in zijn stal.
  • Voer geen supplementen of toevoegingen, tenzij uw dierenarts het voorschrijft.
  • Weeg Bonpard in een voerschep en markeer op de voerschep welke hoeveelheid voer u nodig heeft.
  • Juiste hoeveelheden voeren is belangrijk dus weeg elke 3 maanden hooi op een personenweegschaal of met een unster (in een hooinet). Doe dit ook bij: Begin stalseizoen, elke nieuwe partij hooi, nieuwe voerder.
  • Houdbaarheid: tot 6 maanden na productiedatum (zie verpakking). Bewaarcondities: Koel en droog.

  Let op

  Bonpard dieetvoeder mag alleen gegeven worden op advies van uw dierenarts op basis van een gestelde diagnose.

  Samenstelling

  Ontsloten gerstvlokken, luzerne, ontsloten havervlokken, tarwezemelen, tarwegries, molashine, havermoutpellets, gedroogde appelpulp, lijnzaadolie, ontsloten maïsvlokken, vitaminen en mineralen premix, yeasacc.

Andere klanten kochten ook

Bonpard Motility ervaringen
 • Bonpard motility
  Door J Dotinga, donderdag 6 januari 2022

  Paard is paar jaar terug geopereerd aan koliek. Ze is nog een paar keer met dezelfde klachten terug geweest naar de kliniek. Deze heeft dit voorgeschreven en ze doet het super!

 • Voer voor koliekgevoelige paarden
  Door Sonja, vrijdag 5 februari 2021

  Bonpard motility is voorgeschreven door mijn dierenarts in de kliniek na een verstoppingskoliek. Het werkt voor mijn paard perfect. De darmen blijven door dit voer optimaal werken.

 • Veulen smikkelt heerlijk
  Door Span, maandag 21 december 2020

  Doordat het veulen niet lekker wilde eten doordat er maagzweren waren ontstaan deze muesli met lijnzaadolie gegeven. Hij vindt het heerlijk en smikkelt volop

 • Mobilty
  Door Suzan, zaterdag 28 november 2020

  Helpt mijn paard goed met de spijsvertering en en helpt hoop ik om nog lang te kunnen leven ze eet het graag .

 • topproduct
  Door ilona, donderdag 14 mei 2020

  Paard heeft maagzweren gehad en darmfunctie was ernstig verstoord. Fries had drolformaat shet. Na een maand Motility verbeterde haar darmfunctie. Ziet er weer toppie uit. Ik blijf haar dit voeren.