Service
Winkelwagen
Menu

Bonpard Mare & Foal

Kies je product (1 varianten)
Nu besteld, maandag in huis
€ 47,70
(€ 2,39 / kg)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Bonpard Mare & Foal

  Drachtige en zogende merries en opgroeiende veulens hebben andere voedingsbehoeften dan andere paarden. Vooral het veulen is kwetsbaar voor gezondheidsproblemen. De oorzaak hiervan kan al voor de geboorte liggen. Bij de merrie draagt een optimale voeding bij aan een goede gezondheid, hoogwaardige biest en een goede melkproductie. Bonpard Mare & Foal is volledig afgestemd op wat de drachtige of zogende merrie en het opgroeiende veulen nodig hebben.

  Eigenschappen

  Bonpard Mare & Foal bevat voornamelijk vetten als goed verteerbare energiebron. Het voer heeft een laag zetmeel- en suikergehalte. Dit draagt samen met ruwvoer bij aan een gezonde en stabiele darmflora. Hierdoor produceert de merrie gezondere biest en melk voor het veulen. Daarnaast bevat het de voedingsstoffen die een opgroeiend veulen tot 1 jaar nodig heeft. Met Bonpard Mare & Foal heeft u het gemak van maar één krachtvoer voor zowel merrie als veulen.

  Voedingsbehoefte merrie en veulen

  Bonpard Mare & Foal bevat voornamelijk vetten als energiebron en heeft lage zetmeel- en suikergehaltes. Dit verkleint de kans op fermentatiestoornissen (koliek, dunne mest) bij de merrie en draagt bij aan de productie van gezonde biest en melk voor het veulen. Deze lage zetmeel- en suikergehaltes zijn ook goed voor het veulen; het heeft minder kans op afwijkingen in het gewrichtskraakbeen (osteochondrose) en maagzweren.

  De Mare & Foal muesli van Bonpard bevat onder andere hoge gehaltes aan eiwit, koper, vitamine E en selenium. Daarnaast bevat het voer de juiste aminozuren. Dit is belangrijk voor een goede bot-, gewricht- en spierontwikkeling bij het veulen en een gezonde melkproductie bij de merrie. Omdat het veulen niet veel van het krachtvoer nodig heeft, zal het gestimuleerd worden om veel ruwvoer te eten. Dit stimuleert de darmontwikkeling en helpt bij het voorkomen van problemen rond het spenen, bijvoorbeeld maagzweren en stalondeugden.

  Extra informatie

  • Weeg de benodigde hoeveelheid voer en markeer op een voerschep hoeveel u nodig heeft.
  • Weeg af en toe het hooi of kuilvoer.
  • Laat de drachtige merrie in de loop van twee weken aan het voer wennen. U kunt er dus halverwege de zevende maand van de dracht mee beginnen.
  • Geef het voer in minimaal twee porties per dag (3 of 4 maaltijden is beter). Geef paarden nooit meer dan 2 kg per maaltijd en pony's nooit meer dan 1 kg.
  • Gebruik voor zowel merrie als veulen uitstekende kwaliteit hooi of kuilvoer dat zacht aanvoelt en fris ruikt.
  • Houdbaarheid: tot 6 maanden na productiedatum (zie verpakking). Bewaarcondities: Koel en droog.

  Let op

  Bonpard dieetvoeder mag alleen gegeven worden op advies van uw dierenarts op basis van een gestelde diagnose.

  Samenstelling

  Luzerne, sojapellets, ontsloten gerstevlokken, havermoutpellets, getoaste sojabonen, zonnebloemolie, ontsloten maïsvlokken, ontsloten havervlokken, tarwezemelen, tarwegries, dicalciumfosfaat, vitaminen en mineralen premix, molashine, krijt, biolys.

Andere klanten kochten ook

Bonpard Mare & Foal ervaringen
 • product op advies dierenarts besteld
  Door arja schuurmans, maandag 12 maart 2018

  Ik had dit product snel nodig voor een hoefbevangen merrie die snel moest herstellen. Een daarin gespecialiseerde dierenarts heeft het voorgeschreven in combinatie met andere producten. Het is uit voorraad geleverd en was er heel snel. De merrie eet het voer graag en herstelt goed dus ik ben er erg blij mee.