Service
Winkelwagen
Menu

Bia Bed

BIA Bed wordt geproduceerd door een Zweeds bedrijf genaamd BIA AB. Dit bedrijf ligt in een klein plaatsje aan de oostkust van Zweden, genaamd Valdemarsvik. Het eerste BIA Bed is ontworpen in 1969 door een Zweede stoffeerder genaamd Bengt Asklöf.

Meer informatie

1 - 10 van 10 Producten

Het leuke aan dit eerste BIA Bed is dat deze stoffeerder zijn eerste bed maakte voor zijn hondje ‘Bia’. Dit eerste bedje was een sterk staaltje Zweeds kraftwerk en het nieuws van dit bijzondere bed verspreidde zich snel. Dit resulteerde in meer vraag en zodoende begon Bengt te starten met zijn productie Bia bedden.

Een hond heeft veel rust nodig

Een hond slaapt ongeveer 12 tot 14 uur op een dag. Een kat slaapt zelfs 16 uur op een dag. Het is dus belangrijk dat je huisdier kan slapen op een kwalitatief hoog hondenmand, zodat ze geen last krijgen. De kern van alle Bia bedden bestaan uit hoogwaardig polyester. Deze stof schuift niet en geeft tegelijkertijd de perfecte ondersteuning aan het lichaam van je huisdier. Elk Bia bed heeft tevens een opstaande rand en biedt allereerst bescherming tegen tocht en biedt als tweede extra ondersteuning. Je huisdier kan namelijk lekker op de rand van het Bia bed steunen.

Bia bedden

Medpets heeft een breed aanbod Bia bedden in het assortiment. Zo ook het orginele Bia Bed. Het Original Bia Bed is het bed waar het in 1969 allemaal mee begonnen is. Dit bed geeft jouw huisdier een comfortabele ligplaats. Het schuimrubber aan de binnenkant geeft de rug en gewrichten van jouw huisdier extra ondersteuning. Daarbij zorgt de opstaande rand, zoals hierboven al beschreven is, voor de bescherming tegen tocht en geeft het extra comfort. De hoes is gemaakt van kunstleer dat gemakkelijk te reinigen is met een vochtige doek en eventueel groene zeep. Wil je het bed nog comfortabeler maken voor je viervoeter? Bekijk dan ook de bijpassende Bia Bed hoezen van fleecekatoen of zelfs van fluweel!

Orthopedische mand voor honden

Naast het originele Bia Bed heeft Medpets ook de Bia Ortho Bed in het assortiment. Dit orthopedische bed is speciaal gemaakt voor honden met gewrichtsproblemen. De bodem van dit bed bevat, in tegenstelling tot het originele Bia Bed, twee lagen polyester schuimrubber, die zich aanpassen aan de vorm van het lichaam. Het Ortho Bed beschikt over een zwarte hoes. Het fluwelen hoes past hier natuurlijk ook op! Dit orthopedische hondenbed heeft ook een variant zonder de opstaande randen. Het Bia Ortho Matras past hierdoor ook in een hondenbench.