Beschermkragen voor Honden

Een beschermkraag wordt vaak na operaties gebruikt om te voorkomen dat jouw hond aan de helende wond likt of bijt. Bij Medpets heb je de keuze uit een zeer ruim aanbod beschermkragen voor honden. Een belangrijk feit is dat het erg belangrijk is dat een beschermkraag goed zit bij je hond. Het belangrijkste aandachtspunt voor het kiezen van de juiste maat is de afstand tussen neus en nek. De beschermkraag moet voorbij de neus komen om te voorkomen dat je hond met zijn snuit zijn lichaam kan bereiken. Elke beschermkraag op de website heeft een eigen duidelijke maatschema waarin duidelijk vermeld staat wat de afmetingen zijn. Honden zijn geneigd om er voor te zorgen dat ze hun kap aftrekken. Om dit te voorkomen kun je de beschermkap bevestigen aan een halsband met behulp van een elastische lus aan het nekeinde van een beschermkraag.

beschermkraag-hond

Soorten beschermkragen

Medpets heeft twee verschillende soorten beschermkragen, namelijk de reguliere en de opblaasbare beschermkragen. Het voordeel van een opblaasbare beschermkraag is dat je het kunt laten leeglopen en daardoor eenvoudig kunt wassen. Het opblaasbare materiaal is tevens zacht, wat voor jouw hond lekker aanvoelt. De reguliere beschermkragen zijn allemaal gemaakt van zacht materiaal, wat ook erg lekker zit bij jouw hond.

Assortiment

Medpets heeft een breed aanbod beschermkragen in het assortiment met elk hun eigen kleur, design en materiaalkeuze. Maar het hoofddoel van een beschermkraag is het voorkomen dat je hond aan een helende wond likt of bijt. Een populaire beschermkraag voor honden is de Comfy Cone Kraag. Deze beschermkraag is een prettig draagbare, zachte kraag gemaakt van gelamineerd nylon over een stevige foamlaag. Ook is dit product getest door dierenartsen en uitgeprobeerd bij angstige en agressieve honden. Uit die test kwam naar voren dat zowel angstige als agressieve honden zich over het algemeen rustiger en minder gestrest voelden door het dragen van de Comfort Cone.