>
>
Effipro spot-on Hond
Productafbeelding /1
Product afbeelding van Effipro spot-on Hond

Effipro spot-on Hond

Product afbeelding van Effipro spot-on Hond

Effipro spot-on Hond is niet langer leverbaar. Als alternatief product adviseren wij Pestigon Spot-on voor honden of Frontline Combo Spot On Hond. Effipro is ook verkrijgbaar als spray.

   » Meer informatie

Gratis verzending
Vanaf €49,- binnen NL

Verzendkosten €2,95
Bij besteding van €25 - €49

Verzendkosten €3,95
Bij besteding tot €25

Trustpilot
9.2/10 | 16398 reviews
Productinformatie

Effipro spot-on Hond is niet langer leverbaar. Als alternatief product adviseren wij Pestigon Spot-on voor honden of Frontline Combo Spot On Hond. Effipro is ook verkrijgbaar als spray.

Vlooien

Vlooien zijn vervelend en soms schadelijk omdat ze o.a. jeuk en allergieën kunnen veroorzaken. Daarnaast kunnen vlooien uw huisdier een lintwormbesmetting bezorgen. Jeuk leidt tot krabben waardoor wondjes ontstaan met kans op ontstekingen, slechte vacht en geeft stress bij uw dier.

Teken

Er zijn verschillende soorten teken waaronder Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus en Rhipicephalus teken. Zo kan de Nederlandse teek: Ixodes teek (bruine schapen teek) de ziekte van Lyme overbrengen. De symptomen bij de hond zijn o.a. lusteloosheid, koorts, gewrichtsproblemen en soms nierproblemen. De Dermacentor teek (tegenwoordig steeds vaker in Nederland gevestigd) is vooral berucht als veroorzaker van de ziekte babesiose, met als mogelijke gevolgen bloedarmoede, bloedplassen, geelzucht, lusteloosheid en hoge koorts. De Rhipicephalus teken (Middellandse Zee gebied) brengen ehrlichiose over, een serieuze ziekte die te herkennen is aan bloedingen, koorts, gewichtsverlies en apathie.

Producteigenschappen

Effipro spot-on Hond bevat fipronil als werkzame stof. Fipronil wordt wereldwijd het meest gebruikt als vlooien- en tekenbestrijdingsmiddel. Effipro is bij honden tot 8 weken werkzaam tegen vlooien en tot 4 weken tegen teken. Het product kan tevens gebruikt worden wanneer er sprake is van vlooienallergie (allergie dermatitis door vlooien).

Gebruiksvriendelijk

Speciaal voor Effipro is een nieuwe pipet ontwikkeld. Deze is eenvoudig en zonder knoeien te openen. Het grote gebruiksgemak geldt niet alleen voor het openen. De pipet is namelijk ook simpel in één handbeweging leeg te drukken.

Niet gebruiken bij:

 • Puppy's jonger dan 2 maanden, of die minder wegen dan 2 kg
 • Kittens jonger dan 2 maanden, of die minder wegen dan 1 kg
 • Konijnen (giftig, grote kans op sterfte)
 • Zieke of herstellende dieren
 • Bij overgevoeligheid voor de actieve stof of een van de hulpstoffen

Voor de hond in de gewichtsklassen:

 • S (2 - 10 kg.)
 • M (10 - 20 kg.)
 • L (20 - 40 kg.)
 • XL (40 - 60 kg.)

Voor katten is Effipro Spot-on Kat verkrijgbaar.

NB:

 • Indien het product opgelikt wordt, kan een korte periode van overmatig speekselen worden waargenomen.
 • Wekelijks baden in water gedurende 1 minuut vermindert de werkingsduur tegen vlooien met 1 week.

Lees voor gebruik eerst de bijsluiter.

 

Bijsluiter 

Voor Effipro spot-on Hond is een bijsluiter beschikbaar. Wij adviseren Adobe Reader voor het lezen van onze bijsluiters. Klik op onderstaande link om de bijsluiter te openen in een nieuw venster.

Effipro spot-on bijsluiter
bijsluiter-effipro-spot-on-1.pdf (311 KB)
Beoordelingen voor Effipro spot-on Hond

Heb je ervaring met Effipro spot-on Hond ? Geef ons dan je mening over dit product.

“4,5”

Door 

Werkt enorm goed tegen teken, mits je het iedere 4 weken gebruikt. Helaas is de pipet helemaal niet zo makkelijk leeg te drukken. Dat gaat vrij lastig zelfs.

Schrijf je eigen beoordeling
beoordeling 1-4 van 4
1/1
Medpets maakt gebruik van cookies.   -   sluit