Service
Winkelwagen
Menu

TROVET Hypoallergenic RRD (Rabbit) Hond

Kies je product (6 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 26,75
(€ 8,92 / kg)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis.
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4.8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  TROVET Hypoallergenic RRD (Rabbit) Hond

  TROVET Hypoallergenic RRD (Rabbit) Hond is hypoallergeen hondenvoer met alle essentiële voedingsstoffen. De combinatie van konijn en rijst veroorzaken zelden een overgevoeligheidsreactie. Dit komt mede omdat Hypoallergenic RDD (Rabbit) van TROVET gebaseerd is op slechts één eiwit- en koolhydratenbron. Het overstappen naar een hypoallergeen dieetvoer voorkomt immunologische reacties (voedselallergie) en niet-immunologische reacties (voedselintolerantie) in de vorm van huid- of maagdarmklachten. Het reduceert de kans op vervelende reacties, zoals krabben, schuren en bijten.

  Voedselovergevoeligheid bij honden

  Voedselovergevoeligheid betekent dat jouw hond overmatig of verkeerd reageert op bepaalde ingrediënten in de huidige voeding. Er zijn twee vormen van overgevoeligheid:

  • Allergie (meer dan 90% van de gevallen): reactie veroorzaakt door een (dierlijk) eiwit, waarbij een immuunreactie van het afweersysteem optreedt. Eenmaal ontwikkeld kan een allergie levenslang blijven
  • Intolerantie: een niet immuun gebonden reactie.

  De bijbehorende klachten kunnen voor beide vormen identiek zijn, hetgeen dat een juiste diagnose bemoeilijkt. De klachten zijn meestal huid- (roodheid, jeuk) en maag-darmklachten(diarree, braken) en daarmee vrij algemeen en weinig specifiek. De diagnose voedselovergevoeligheid wordt gesteld op grond van de resultaten van een eliminatiedieet. In het artikel Voedselallergie bij hond en kat lees je meer over het toepassen van een eliminatiedieet.

  Indicaties & eigenschappen

  • Voor honden met een voedselallergie- of intolerantie
  • Hypoallergeen dieet op basis van één eiwitbron (konijn) en één koolhydratenbron (rijst)
  • De licht verteerbare voeding voorkomt reacties in de vorm van huid- en maagdarmklachten
  • Reduceert vervelende kriebels en reacties waaronder krabben, schuren en bijten

  Geschikt voor

  • Voedselallergie
  • Voedselintolerantie
  • Pups (droogvoeding)

  Gebruik

  De aanbevolen gebruiksduur is in eerste instantie 3 tot 8 weken. Als de overgevoeligheidsverschijnselen verdwijnen, kan TROVET Hypoallergenic RRD (Rabbit) Hond voor een onbeperkte periode worden gebruikt. Het strikt opvolgen van het dieetvoorschrift is van groot belang.

  Niet te gebruiken bij (contra-indicaties)

  • Overgevoeligheid voor dierlijk eiwit van konijn
  • Pups (natvoeding)

  Brokgrootte

  10 x 10,5 mm

  Smaak

  Konijn en rijst

  Inhoud

  • Droogvoer: 3 of 12,5 kg
  • Natvoer: 400 g blikken

  Samenstelling

  TROVET Hypoallergenic RRD (Rabbit) Hond droogvoer: rijst, konijnenmeel, pluimveevet, bietenpulp, gevogeltelever (hydrolisaat), monocalciumfosfaat, lijnzaad, calciumcarbonaat, vitaminen en sporenelementen, lecithine, cholinechloride.

  Analytische bestanddelen per kg

  Eiwit 22%, vet 18%, anorganische stof 6,5%, ruwe celstof 2%, vocht 8%, overige koolhydraten 43,5%, vitamine A 20000 IE/kg, vitamine D3 1300 IE/kg, vitamine E 200 mg/kg, vitamine C 100 mg/kg, calcium 1,10%, fosfor 0,90%, natrium 0,30%, kalium, 0,58%, zink, 147 mg/kg, jodium, 2,7 mg, linolzuur 3,3%, alfa-linoleenzuur 0,5%.

  TROVET Hypoallergenic RRD (Rabbit) Hond natvoer: konijn, rijst, zonnebloemolie, mineralen, gefermenteerde rijst.

  Analytische bestanddelen per kg

  Eiwit 8%, vet 5,5%, anorganische stof 2,8%, ruwe celstof 1%, vocht 76%, overige koolhydraten 6,7%, vitamine A 2025 IE/kg, vitamine D3 136 IE/kg, vitamine E 10 mg/kg, calcium 0,46%, fosfor 0,28%, natrium 0,22%, kalium 0,21%, zink 20 mg/kg.

  Opmerking

  Let op, niet alle klachten zullen direct verminderen of verdwijnen. Huidaandoeningen verbeteren bijvoorbeeld langzaam. Als de klachten afnemen of geheel verdwijnen is de diagnose voedselovergevoeligheid gesteld.

Andere klanten kochten ook

TROVET Hypoallergenic RRD (Rabbit) Hond ervaringen
 • Hond vindt t lekker, ontlasting nog steeds zacht
  Door Rosamunde, vrijdag 22 september 2023

  Op aanraden van de dierenarts dit voer aangeschaft. Fijn dat het eerst in 3 kg zak kon. Mijn hond heeft waarschijnlijk een voedselallergie waardoor ze al een tijd diarree heeft. Na enkele b12 injecties zou dit voer haar darmen weer wat rustiger moeten maken. Hoewel ze het voer erg lekker vindt, deed het niet veel. Poep zit er uit als een drol, maar bij t opruimen nog steeds zacht als appelmoes. Voor ons even verder zoeken.

 • Niet genoeg voedingsstoffen
  Door ES94, vrijdag 8 september 2023

  Ik probeer de verschillende "smaken" uit en mijn Boston Terriër deed het slechtst op de Konijn variant. Hij bleef honger houden (terwijl die dezelfde hoeveelheid kreeg als de andere smaken) waardoor hij zelfs gal begon over te geven. Ook voelde zijn vacht anders aan (veel vettiger) en veel stinkende scheten. Na alle varianten te hebben getest deed onze hond het allerbeste op de Lam (vult, glanzende zachte vacht en geen stinkende scheten)

 • Goed product
  Door Christa Leenders, donderdag 13 april 2023

  Vind het een super goed product. Mijn hondje was heel erg allergies. Met dit product hebben we het onder controle. Helaas krijg ik het steeds moeilijker om het te betalen. En moet ik steeds een keuze make wel of niet. Ze krijgt er ook apoquel er bij namelijk. Ik schrik dan ook steeds wat ik bij de dierenarts moet afrekenen. Onze Dyvano vind ze super lekker. En zeker omdat het kleine brokjes zijn. Ze kan ze makkelijker knauwe.

 • Goed
  Door Henny Dokter , vrijdag 24 maart 2023

  Ik ben heel tevreden over dit product ze vindt het lekker.

 • Geen compleet voer
  Door Seda, woensdag 22 maart 2023

  Is geen compleet voer, de hond heeft altijd honger en heel smakelijk vond ze het niet