Service
Winkelwagen
Menu

Specific Active CAD

Dit product is niet langer verkrijgbaar.

Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Specific ondergaat een verpakkingsverandering. De samenstelling is niet veranderd.

  De actieve hond

  Zoals bij zeer actieve en sportieve mensen, is het bij actieve honden ook zeer belangrijk om het juiste voedsel te krijgen voor het behoud van goede prestaties. Actieve honden kunnen tot wel 3 à 4 keer zoveel energie vereisen als een normale huishond. Voor sportieve of werkhonden is het daarom ook zeer belangrijk dat het voedsel voldoende energie en de juiste voedingsstoffen bevat en dat de verteerbaarheid en smakelijkheid ervan geschikt zijn voor een actieve hond. Voor deze honden heeft Dechra Veterinary Products A/S de speciale uitgebalanceerde, smakelijke voeding genaamd Specific Active CAD ontwikkeld. De voeding voldoet aan al de benodigde voedingseisen voor honden met een hoge energiebehoefte.

  Eigenschappen Specific Active CAD

  • Specific Active CAD heeft een hoge energiedichtheid ter ondersteuning van een verhoogde activiteit.
  • De voeding bevat een verhoogd, hoog kwalitatief eiwitgehalte voor het behoud en de ontwikkeling van de spiermassa, wat zeer belangrijk is bij actieve honden.
  • Het dieet bevat hoge niveaus van omega-3 vetzuren uit vis. Deze onverzadigde vetzuren zijn onmisbaar voor de hond en de meeste deskundigen zijn het erover eens dat deze vetzuren deel uit moeten maken van het dieet. Omega-3 vetzuren uit vis zijn belangrijk voor gezondheid van de hond. Ze bevorderen het afweersysteem, geven de hond een gezonde huid en glanzende vacht en onderhouden gezonde gewrichten.
  • In tegenstelling tot mensen, die tijdens hun activiteiten, hun eerste energiebehoeften halen uit koolhydraten, halen honden deze behoefte sneller uit vet. Deze voeding heeft een verhoogd vetgehalte waardoor het vetzuurgehalte in het bloed wordt verhoogd en zo dient als energiebron voor honden met een hoge energiebehoefte. Daarom bevat Specific Active CAD ongeveer 28% vet.
  • De goede verteerbaarheid van Specific Active CAD zorgt daarenboven voor minder ontlasting.
  • Verder zorgen zowel de samenstelling als de hoge kwaliteit van de ingrediënten van Specific Active CAD ervoor dat de hond nooit een gebrek heeft aan eiwitten, vitaminen of mineralen gedurende- en na perioden van hoge activiteit.

  Indicaties

  • Volledige voeding voor zeer actieve honden zoals jachthonden, sporthonden, werkhonden, honden die behendigheid beoefenen, enzovoort.
  • SPECIFIC Active CAD is ook uitermate geschikt voor honden met een verhoogde behoefte aan energie en voedingsstoffen gedurende een ziekteperiode of tijdens de herstelperiode na een ingreep.

  Niet gebruiken bij

  • Honden met een laag activiteitsniveau en daarmee een lagere energiebehoefte
  • Honden met hyperlipidemie
  • Honden met ontsteking van de alvleesklier

  Gebruik

  De individuele dagelijkse hoeveelheid voeding kan variëren afhankelijk van factoren zoals ras, milieu, seizoen, activiteit enzovoort. Tijdens wedstrijden kunnen sledehonden tot drie tot vier keer zoveel energie verlangen in vergelijking met de energiebehoefte voor de normale hond. Het is daarom aan te raden om de conditie en het lichaamsgewicht goed op te blijven volgen en de voedingshoeveelheid hierop aan te passen.
  Vanwege het hoge gehalte aan vet in Specific Active CAD, wordt aanbevolen om de overschakeling naar deze voeding te laten verlopen over een periode van 5-7 dagen.

  Ingrediënten:

  Dierlijk vet, soja-eiwit, vismeel, eieren, rijst, tarwe, aardappeleiwit, gist (inclusief een bron van omega 1,3- en 1,6- glucanen), mineralen, suiker, maïs eiwit, maïszetmeel, vitaminen, sporenelementen , psyllium, zonnebloemolie, methionine, L-carnitine.
  Antioxidanten: EC goedgekeurde additieven: BHA, BHT, propylgallaat.
  Bevat geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen.

Andere klanten kochten ook