Service
Winkelwagen
Menu

Puur Podo

Kies je product (1 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 29,30
(€ 293,00 / l)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis.
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4.8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Puur Podo

  Bij hoefbevangenheid zijn de bloedvaten van de hoeflederhuid niet meer intact, er treedt vocht uit. Deze zwelling in de hoefschoen is erg gevoelig voor het dier. Bij hoefbevangenheid dient het rantsoen te worden aangepast, geef hooi van goede kwaliteit en vermijd krachtvoer. Verder moeten de klachten van het dier verlicht worden. Het paard in nat zand zetten kan ook verlichting geven van de klachten. Wanneer Puur Podo preventief wordt toegepast begin dan in het voorjaar, 3 dagen voor de weidegang.

  Toediening

  U kunt dit product rechtstreeks in de mond geven door middel van een plastic spuitje, eventueel verdund met een beetje water. Geef het vloeibare supplement bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd. Puur Podo is effectiever als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien het dier het supplement niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.

  Bij een acute klacht is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van 1 tot 3 weken. Ga na het verdwijnen van de klacht nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij aanhoudende klachten is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Na vermindering van de klachten kunt u overgaan op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk wanneer de klachten verminderen of verdwenen zijn tot een zo laag mogelijke dosering.

  Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct als de klachten daartoe aanleiding geven.


  Dosering

  De optimale dosering is 1 - 3 x daags:

  • Paard : 20 druppels
  • Pony : 15 druppels

  Wanneer het middel preventief wordt ingezet is de dosering 1 - 2 x daags:

  • Paard : 15 druppels
  • Pony : 10 druppels

  Samenstelling

  Aqua, Ginkgo biloba (Japanse notenboom), Rosmarinus officinalis (Rozemarijn), Zingiber officinale (Gember).

  VET logo

Andere klanten kochten ook

Puur Podo ervaringen
 • Werkt goed!
  Door I.M, maandag 26 december 2022

  De producten van Puur is iets wat ik altijd wel in mijn kast heb staan! Eerlijke producten die bij veel paarden goed hun werk doen, bij de een werkt het snel en de ander heeft iets meer tijd nodig afhankelijk van de situatie.

 • 5
  Door Gonda, dinsdag 5 juli 2022

  Ben enorm tevreden ben zo blij met traumeels mijn paard kan weer een leven met atrose

 • Lijkt te werken maar gebruik nog te kort
  Door Anna, maandag 6 juni 2022

  Ben nog niet zo lang mee bezig maar mijn paard heeft om de paar maanden hoefzweer.. dus hoop dat het nu weg blijft.. maar ik gebruik nog te kort om goed oordeel te kunnen geven.. toen ik andere reviews las werd ik wel enthousiast,, we gaan het zien!

 • Goede toevoeging
  Door Selma, maandag 21 juni 2021

  Dit product ingezet als onderdeel van een bredere aanpak toen mijn paard hoefbevangen was, met een goed resultaat. Nu geef ik gedurende het weideseizoen preventief de onderhoudsdosering. Dit ondersteund naar mijn inziens goed, waarbij het paard ook weer met mate en graasmasker de wei in kan en we gedurende de afgelopen weken geen terugval hebben gezien.

 • Goed
  Door Ante, woensdag 29 januari 2020

  Ik geef dit op een stukje brood aan mijn welsh pony, zodra zij weer stram lijkt te gaan lopen (is hoefbevangen geweest). Ik heb het gevoel dat ze er sneller op reageert dan op een kruidenmengsel tbv de suikerstofwisseling. Na voorheen langdurig sukkelen laat ze eindelijk weer een enthousiaste gestrekte draf zien en maakt ze bokken als ze met de rest even de wei op mag. Fingers crossed!