Service
Winkelwagen
Menu

Puur Hormone Balance

Kies je product (1 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 26,95
(€ 64,17 / kg)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Puur Hormone Balance

  Dit aanvullend diervoeder kan worden ingezet bij onregelmatigheid in de hormoonhuishouding bij zowel vrouwelijke als mannelijke dieren. Het gebruik van Puur Hormone Balance wordt ook geadviseerd bij dieren met een verminderde melkproductie. Let op: Het komt regelmatig voor dat de maatschep naar beneden zakt tijdens het transport. Wanneer u de maatschep niet aantreft na het openmaken van de pot adviseren wij om met een lepel door te pot te roeren. Dan zult u het schepje hoogstwaarschijnlijk vinden.

  Paard

  • Bij onregelmatige cyclus
  • Bij overmatige gedragsveranderingen, voor of tijdens de hengstigheid
  • Bij het uitblijven van hengstigheid en bij merries die slecht hengstig en lastig drachtig worden
  • Voor hengsten en ruinen die teveel last hebben van de mannelijke hormonen
  • Ter stimulatie van de melkproductie

  Hond

  • Bij een afwijkende cyclus
  • Bij emotionele onbalans
  • ter stimulatie van de melkproductie

  Kat

  • Bij overmatige krolsheid.

  Puur Hormone Balance dosering hond, kat en paard

  Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft: De optimale dosering is 1 - 2 x daags:

  • Paard 1 maatschep (circa 4,5 gram)
  • Pony ¾ maatschep (circa 3,5 gram)
  • Hond 1 tot 3 gram
  • Kat 0,5 tot 1 gram

  1 maatschep bevat ongeveer 4,5 gram.


  Toediening

  Puur Hormone Balance kan over het voer gegeven worden. Bevochtig hiervoor het poeder zodat het niet uit de bak wordt geblazen. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.

  Adviezen voor gebruik

  Zorg altijd voor voeding van een goede kwaliteit. Als er tijdens de behandeling geen verbetering optreedt of de klachten zich blijven herhalen, doet u er goed aan uw dierenarts te raadplegen.

  Hoe lang duurt de behandeling met dit product:

  Het effect is meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Na vermindering van de klachten kunt u overgaan op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk wanneer de klachten verminderen of verdwenen zijn tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan bij chronische klachten blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct als de klachten daartoe aanleiding geven.

  Contra-indicaties:

  Niet te gebruiken tijdens de dracht. Tijdens de lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

  Bij een aantal homeopathische en fytotherapeutische producten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering van klachten plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename van de klachten adviseren wij u de dosering te halveren of tijdelijk te stoppen en daarna weer rustig op te bouwen.

  VET logo

Andere klanten kochten ook

Puur Hormone Balance ervaringen
 • Niet smakelijk, dus moeilijk te beoordelen
  Door Wendy, zaterdag 18 juni 2022

  Afgelopen winter mijn merrie een bus opgevoerd, waarbij ik het idee had dat het voor een iets gelijkmatiger humeur zorgde. Na een aanbevolen stopperiode (en hevige hengstigheid) weer begonnen, maar ze vindt het zo vies, dat deze enorme smulpaap een keer in de bak blaast, het poeder ruikt en de brokken die ze echt heel lekker vindt, gewoon laat liggen. Blijkbaar is het contrast met de smaak van vers gras te groot, maar past het nog net in een wat somberder dieet in de winter.... Jammer, want zo is de werking moeilijk te bepalen.

 • Prima
  Door Alting, maandag 17 januari 2022

  Ik heb er goeie ervaringen mee. Zie tot nu toe alleen maar dat het stabiel is en dat de hengstigheid mooi om de 19-21 is. Het ruikt niet lekker, mijn paard vind het ook niet heel lekker maar ze eet het wel

 • Ik twijfel aan het product
  Door Lisa, woensdag 23 juni 2021

  Mijn merrie is altijd flink hengstig, daarom dat ik dit te gaan gebruiken. Ik ben begonnen in februari omdat het product langer nodig heeft om te werken. Ik vind haar in gedrag wel iets rustiger maar qua hengstigheid merk ik weinig verschil, alleen eigenlijk dat ze langer dan normaal hengstig is. Na deze bus stop ik dan ook met het gebruik hiervan ( heb het 4 bussen geprobeerd). Dus voor mij geen succes!

 • Beoordeling hormoonbalans puur
  Door M, zaterdag 20 maart 2021

  Super product! Merk duidelijk verschil bij mijn merrie in positieve zin! Zij kan tijdens de hengstigheid nogal heftig zijn, met dit supplement is dit veel meer onder controle en voelt ze zich ook zelf lekkerder tijdens de hengstigheid (minder moe, vrolijker). Enige nadeel, het maatschepje zakt helemaal weg in de pot waardoor hij niet meer te vinden is. Ook is de pot heel lang waardoor je het onderste er bijna niet uit krijgt zonder je hele hand erin te stoppen.

 • Zeer goed
  Door Daphne, dinsdag 16 februari 2021

  Absolute noodzaak voor onze 23-jarige quarter horse merrie. Ze heeft o.a. Cushing en viel tot 10 keer per dag om zodra ze ontspande. Zo lang ze een goede schep Hormone Balance per dag krijgt wordt het omvallen gereduceerd tot max 2 keer per dag en zijn er inmiddels weken geweest dat het helemaal niet gebeurde. Haar algehele conditie is mede daardoor weer enorm verbetert. Ontzettend blij met dit product.