Service
Winkelwagen
Menu

Phytonics Gluco Balance paard

Kies je product (1 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 64,40
(€ 128,80 / kg)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Phytonics Gluco Balance paard

  Phytonics Gluco Balance paard kan worden ingezet in geval van een verstoorde (suiker)stofwisseling en/of energie huishouding bij paarden en pony's. Het product is een aanvullend diervoeder dat bijdraagt aan het gevoeliger worden van de receptoren voor insuline waardoor de glucoseopname verbeterd wordt. Daarnaast is het goed voor de lever. Dit orgaan speelt een belangrijke rol in de (suiker)stofwisseling.

  Schade aan bloedvaten

  Ook schade aan bloedvaten is een complicatie bij een verstoorde glucosehuishouding, omdat met een te hoog glucosegehalte het aantal reactieve zuurstofverbindingen in het bloed sterk toenemen. Phytonics Gluco Balance paard bevat dan ook antioxidanten en bestanddelen die bijdragen aan het immuunsysteem.

  Indicaties

  • Verstoorde suiker stofwisseling
  • Te zware dieren
  • Bij overmatig consumeren van fructosamine uit Engels Raaigras
  • Oudere dieren

  Dosering en toepassing:

  Tenzij arts/therapeut anders voorschrijft: Eerste week 2x daags :

  • Pony: 0,75 maatschep.
  • Paard: 1 maatschep.

  Verlaag de dosering na de eerste week naar 1x daags. 1 maatschep bevat ongeveer 8 gram.

  Als het beter gaat kun je overgaan op een onderhoudsdosering. Je kunt dan de helft van bovenstaande dosering aanhouden. Als jouw dier meer nodig lijkt te hebben, kan een dubbele dosering veilig gegeven worden. De dosering kan bij verbetering geleidelijk verlaagd worden tot een zo laag mogelijke dosering.

  Toediening:

  Phytonics Gluco Balance paard kan over het voer gegeven worden. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt. Gebruik tijdens dracht en lactatieperiode in overleg met jouw arts. Wanneer er vermagering optreedt de dosering halveren of eventueel stoppen.

  Behandelingsduur

  In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is. Dit product kan blijvend worden gegeven.

  Let op:

  Sommige dieren kunnen bij de start van de behandeling een kortdurende verergering van de klachten krijgen of anderszins heftig reageren. Bij ernstige toename van de klachten kun je de dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

  Samenstelling

  Himalayazout, Fenegriek (Trigonella foenum-graecum), Maiszetmeel, Zuurbes (Berberis vulgaris), Varkensgras (Polygonum aviculare), Gember (Zingiber officinale), Zoethout (Glycyrrhiza glabra), Groene kool (Brassica oleracea capi balla), Monnikspeper (Agnus castus), Spinazie (Spinacia oleracea), Peterselie (Petroselinum crispum), Artisjok (Cynara scolymus), Magnesiumcitraat, Salie (Salvia officinalis), Mariadistel (Silybum marianum), Venkel (Foeniculum vulgare), Rosella (Hibiscus sabdariffa), Kleine brandnetel (Urtica urens), Hazelnoot (Corylus avellana), FOS (Fructo Oligo Sacchariden), Gronde brandnetel (Urtica diocia), MSM (Methylsulfonylmethaan), Rozijn (Vitus vinifera), Broccoli (Brassica oleracea italic), Calciumcitraat, Citrusbioflavonoiden, Kaneel (Cinnamonum ceylanicum), Bamboo. 

  VET logo

Andere klanten kochten ook

Phytonics Gluco Balance paard ervaringen
 • Glucobalance werkt super
  Door Marije, zaterdag 11 juni 2022

  Wat een uitvinding. Glucobalance werkt echt heel goed. Onze pony verwerkt suikers niet goed en wordt heel snel dik. Ze krijgt dan een harde manenkam en beweegt wat stijf. Echt een beetje bevangen. Door iedere dag Glucobalance te geven over het voer, dat een beetje nat maken, is haar suikerverwerking heel veel beter en heeft ze geen last meer.

 • Top product alleen wat duur
  Door Lisa, woensdag 23 juni 2021

  Gluco balance helpt mijn merrie enorm. Ze heeft geen opgezette buik meer en haar mest is goed. Het enige nadeel vind ik dat het wel duur is.

 • Wereld van verschil
  Door Josee, dinsdag 4 mei 2021

  Ben dit gaan geven in combinatie met Micro comp van zelfde merk op aanraden van dierenarts. Paard was te dik, opgeblazen en erg gevoelig op de buik. Ze gaf aan dat er een schimmel in darm zat (waarschijnlijk ook door suikers) dus dat alleen Gluco balance niet genoeg zou gaan werken. De combi van deze producten was voor mijn paard echt een wereld van verschil! Niet meer opgeblazen of gevoelig op de buik en begint nu ook heel goed af te vallen

 • Zie nog weinig verschil
  Door Josien de Boer , vrijdag 8 januari 2021

  Ik gebruik het nu drie weken en kan nog weinig verschil zien hoop dat dit snel veranderen gaat. En misschien is het handig om een betere beschrijving bij te doen en behandelplan zodat je beter kunt beoordelen

 • Zeer goed
  Door Carla, donderdag 20 augustus 2020

  Heel goed product, na 1 week werd de manenkam al minder hard en de buik dunner, nu zijn we een paar weken verder en mijn pony zit weer beter in haar vel en is weer actiever.