Perzisch Langhaar

Perzisch Langhaar

Een ware koning onder de katten, met een adellijk en majestueus uiterlijk; de Pers. Deze rustige en nuchtere kat is een gemakkelijk harig vriendje die zich erg hecht aan zijn trouwe baasje. Een pers houdt absoluut niet van een drukke omgeving, een rustig hoekje om zichzelf in terug te trekken kunnen ze erg waarderen! Door de langharige vacht, heeft dit poezenbeest dagelijks vachtverzorging nodig.

Rasbeschrijving Perzisch Langhaar

Ras afkomst: Perzië

Karakter

Een Perzisch Langhaar is een rustige en vreedzame kat, die gesteld is op zijn rust. Deze zeer vriendelijk kat is erg sociaal en hecht veel waarde aan zijn band met het baasje. Een appartement als woonomgeving, vindt deze pluizige kat geen probleem. De vriendelijke Pers kan perfect samen met kinderen, honden of soortgenootjes. Bij vreemden kijkt de Pers letterlijk de kat uit de boom. Aangezien de pers van rust houdt, vindt hij het niet erg om af en toe alleen door te brengen.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

Alle kleuren worden bij de Perzisch Langhaar erkend. Zo kan een pers een effen vachtkleur hebben, een tabbyvacht, colourpoint en nog veel meer!

Lichaam, poten en staart

De Pers kenmerkt zich aan het koninklijke voorkomen. Dit kattenras heeft een middelgroot tot grote kop. De spieren van de Pers zijn goed ontwikkeld. De poten zijn kort en stevig met brede ronde voeten. Tussen de tenen van de Perzisch Langhaar zitten kleine haarplukjes.

Kop, oren en ogen

De Pers heeft een massieve ronde kop met een brede schedel. Deze langharige kat heeft uitstekende jukbeenderen, volle wangen en stevige kaken. De ogen van een Pers zijn erg opvallend, omdat ze groot rond zijn. De ogen staan relatief ver uit elkaar. De oogkleur is altijd in harmonie met de vachtkleur.

Vacht

De Perzisch Langhaar vraagt om een goede vachtverzorging. De vacht bestaat uit een fijne vacht met een lange boven- en ondervacht. Deze dichte vacht kan soms wel 10 tot 20 cm lang zijn. Hierdoor is het erg belangrijk om dagelijks de vacht van een pers te ontklitten en ontwarren.

Gewicht

Het gemiddelde gewicht van een volwassen Perzisch Langhaar ligt tussen de 3,5 en 7 kg.

Producten voor de Perzisch Langhaar