Service
Winkelwagen
Menu

Pavo Colostrum

Kies je product (1 varianten)
Nu besteld, morgen in huis*
€ 45,85
(€ 305,66 / kg)

 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Pavo Colostrum

  Pasgeboren veulens bezitten nog geen antistoffen. Deze worden pas op een leeftijd van 3 tot 5 weken door het veulen zelf in voldoende mate aangemaakt. Om deze periode gezond te kunnen overbruggen zijn antistoffen, verkregen via de biest, noodzakelijk. Heeft een veulen om wat voor reden dan ook geen of zeer weinig biest binnengekregen, dan is het zeer belangrijk om te proberen zo snel mogelijk door het veulen toch biest te laten opnemen. Een mogelijkheid is het binnen 12 uur na geboorte toedienen van Pavo Colostrum. Antistoffen kunnen alleen de eerste dag na de geboorte de darmwand passeren. Binnen 12 uren na de geboorte is de opname zeer goed, na 24 uur worden de antistoffen nauwelijks meer door het lichaam opgenomen.

  Gebruik

  Verwarm 1 liter merriemelk of Pavo FoalMilk tot handwarme temperatuur (38 °C graden). Indien geen merriemelk of Pavo FoalMilk aanwezig is, kan halfvolle melk gebruikt worden. Niet uitsluitend water gebruiken om de Pavo Colostrum aan te maken, omdat water geen vitaminen bevat. Voeg vervolgens de volledige inhoud van de Pavo Colostrum sachet toe en roer tot alle biestpoeder is opgelost. Verstrek om het uur ca. 250 ml handwarme biestmelk (38 °C - 40 °C) met behulp van een fles met speen of vanuit een emmer.

  Verwarm de biestmelk nooit in de magnetron! Pavo Colostrum gebruiken bij problemen met de melkgift van de merrie, vlak na de geboorte van het veulen (liefst binnen 3 uur, uiterlijk binnen 12 uur na de geboorte verstrekken). Bij een zwak veulen of een veulen dat geen merriebiest krijgt, is het aan te raden een tweede Pavo Colostrum sachet te verstrekken. Laat voor alle zekerheid de dierenarts binnen 24 uur een algehele controle op uw veulen uitvoeren.

  VET logo

Andere klanten kochten ook

Pavo Colostrum ervaringen
 • Top
  Door Astrid van doorn, woensdag 22 juli 2015

  Gebruikt omdat moeder dood ging en bijna niets aan biest in uier had. Twee sachets gegeven de 1e dag. Biest- en antistoffentest gedaan, resultaat was top! Mooi! Nu verder met pavo melk.